Home \ Hírek \ Hajmeresztő

2011. július 25., hétfő, 15:22

Hajmeresztő

Bűnügyi társasjáték két részben a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon.

Nyomtatható verzió pecs.hu

Július 28. (előbemutató), 29. (premier), 30., 31., (augusztus 1. esőnap), 4., 5., 6., 7., (8. esőnap) 21 órakor a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon
Paul Portner: HAJMERESZTŐ
bűnügyi társasjáték két részben
Fordította: Morcsányi Géza

Tony Whitecomb: Lipics Zsolt
Barbara DeMarco: Herczeg Adrienn
Mrs. Schubert: Füsti Molnár Éva
Eddie Lawrence: Vidákovics Szláven
Victor Rosetti: Besenczi Árpád
Mike Thomas: Köles Ferenc

dramaturg: Ari-Nagy Barbara
jelmeztervező: Pintér Réka
látványterv: Steiner Zsolt
látványterv: Béres Attila

rendező: Béres Attila

A darab igazi írói bravúr: színpadi krimi, melynek végkifejletét maguk a nézők határozzák meg. Az izgalmas, sötét gyilkossággal terhelt történet szereplői egy fodrászszalon munkatársai és vendégei, akik egy nyomozás kellős közepén találják magukat, és nem szabadulhatnak, míg egyikükről ki nem derül, hogy gyilkos. A játék szellemességét és különlegességét az adja, hogy a nézők maguk is tanúk és nyomozók egyszerre, folyamatosan munkában vannak, kérdezhetnek, közbeszólhatnak, és szavazással dönthetik el: ki a leggyanúsabb figura. A játékmester a darab szerinti nyomozó (Besenczi Árpád), aki kiprovokálja és egy pontosan meghatározott, de több variációt is megbíró mederbe tereli a szereplők és a nézők közötti párbeszédet. Tulajdonképpen mindenkiből lehet gyilkos! A Hajmeresztőt játszani és nézni olyan, mint védőháló nélkül egyensúlyozni a magasban kifeszített kötélen!

Jegyértékesítés on-line a www.pecsiszabadteri.hu honlapon, személyesen a Pécsi Horvát Színházban (Anna u. 17.) hétfőtől péntekig 9 és 14 óra között, a Színház téren keddtől szombatig 10 órától 18 óráig, vasárnap 12 órától 18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon.