Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település 100 éve született Csorba Győző Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

PÉCS2020

Tisztelt Pécsi Polgár!

A jövő örömeihez a jelenben kell meglátnunk a lehetőségeket.
Pécs2020
Öt nehéz esztendő kellett ahhoz, hogy közös akarattal lerázzuk magunkról az évtizedes terheket, magunk mögött hagyjunk egy szomorú és keserves múltat. Olyan időszakot, amire már nem is akarunk visszaemlékezni, visszatérését pedig semmiképp sem akarjuk.
Most a jövőt kémleljük árgus szemekkel.

A jövőt figyeljük, hogy milyen lehetőségeket kínál város és városlakó számára egyaránt. Most, amikor 2020-ig 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik városunkba, most van igazán jelentősége a tervezésnek, a bölcs gondolkodásnak, a megfontoltságnak és a figyelemnek. Főleg utóbbinak, mert figyelnünk kell minden gondolatra, véleményre, javaslatra, megálmodott ötletre ahhoz, hogy jól, mindannyiunk közös érdekei szerint költhessük el e temérdek pénzt.

A közös gondolkodás nem újdonság e városban. Emlékszünk, hogy az elmúlt öt évben hányszor és hány ügyben konzultáltunk. Kértünk támogatást a vízmű vagyon visszaszerzéséhez, teszteltük közösen, hogy milyen buszokra cseréljük az elavult járműveket. Kérdeztünk adósság-ügyben és sok-sok szakmai egyeztetést folytattunk le megannyi szakmai kérdésben.

Most mégis valami más előtt állunk. A Pécs 2020 program most sokkal többről szól. Most nem a romok eltakarításáról, hanem a jövő építéséről gondolkodhatunk. Arról, hogy milyen holnapot biztosítsunk magunknak, és milyen holnaputánt hagyjunk gyermekeiknek?
A rendszerváltoztatás óta talán most először igazán van okunk az optimizmusra. Nagyszerű lehetőség előtt állunk mindannyian. 40 milliárd forint bölcs elköltéséről cserélhetünk véleményt, gondolatot. Olyan Pécset építhetünk, amely évtizedekre békés és sikeres otthonunkká válhat. Olyan Pécset, amely nemcsak kér, hanem ad is a város polgárainak, amely nem a város adósságát teríti szét polgáraira, hanem gyarapodásának eredményeit.
Kérem ezért Önt, Pécsi Polgárt, vegyen részt a közös tervezésben. Írja meg véleményét, gondolatait, javaslatait, mert most valóban igaz a bölcsesség: Rossz gondolat nincs, csak el nem mondott!

Köszönöm segítségét, véleményét minden pécsi polgár nevében is!
Hajrá, Pécs!

Üdvözlettel,Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Pécs2020 kérdőív
Dödölle

Dödölle

Csecsemőszínház 0–3 éveseknek
2017. ápr. 1., 10:00
Mesék a csillagokról

Mesék a csillagokról

Az előadás az 5-8 éves korosztály számára nyújt csillagászati ismereteket könnyed, játékos formában. Az előadás időtartama 30 perc.Az előadás 11:00 órakor várja látogatóit.
2017. márc. 26., 11:00
Pécsi Napok

Pécsi Napok

Koncertek, gasztronómiai csemegék és finom borok.
2017. szept. 14. - 2017. szept. 24.