Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok

PÉCS2020

Tisztelt Pécsi Polgár!

A jövő örömeihez a jelenben kell meglátnunk a lehetőségeket.
Pécs2020
Öt nehéz esztendő kellett ahhoz, hogy közös akarattal lerázzuk magunkról az évtizedes terheket, magunk mögött hagyjunk egy szomorú és keserves múltat. Olyan időszakot, amire már nem is akarunk visszaemlékezni, visszatérését pedig semmiképp sem akarjuk.
Most a jövőt kémleljük árgus szemekkel.

A jövőt figyeljük, hogy milyen lehetőségeket kínál város és városlakó számára egyaránt. Most, amikor 2020-ig 40 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik városunkba, most van igazán jelentősége a tervezésnek, a bölcs gondolkodásnak, a megfontoltságnak és a figyelemnek. Főleg utóbbinak, mert figyelnünk kell minden gondolatra, véleményre, javaslatra, megálmodott ötletre ahhoz, hogy jól, mindannyiunk közös érdekei szerint költhessük el e temérdek pénzt.

A közös gondolkodás nem újdonság e városban. Emlékszünk, hogy az elmúlt öt évben hányszor és hány ügyben konzultáltunk. Kértünk támogatást a vízmű vagyon visszaszerzéséhez, teszteltük közösen, hogy milyen buszokra cseréljük az elavult járműveket. Kérdeztünk adósság-ügyben és sok-sok szakmai egyeztetést folytattunk le megannyi szakmai kérdésben.

Most mégis valami más előtt állunk. A Pécs 2020 program most sokkal többről szól. Most nem a romok eltakarításáról, hanem a jövő építéséről gondolkodhatunk. Arról, hogy milyen holnapot biztosítsunk magunknak, és milyen holnaputánt hagyjunk gyermekeiknek?
A rendszerváltoztatás óta talán most először igazán van okunk az optimizmusra. Nagyszerű lehetőség előtt állunk mindannyian. 40 milliárd forint bölcs elköltéséről cserélhetünk véleményt, gondolatot. Olyan Pécset építhetünk, amely évtizedekre békés és sikeres otthonunkká válhat. Olyan Pécset, amely nemcsak kér, hanem ad is a város polgárainak, amely nem a város adósságát teríti szét polgáraira, hanem gyarapodásának eredményeit.
Kérem ezért Önt, Pécsi Polgárt, vegyen részt a közös tervezésben. Írja meg véleményét, gondolatait, javaslatait, mert most valóban igaz a bölcsesség: Rossz gondolat nincs, csak el nem mondott!

Köszönöm segítségét, véleményét minden pécsi polgár nevében is!
Hajrá, Pécs!

Üdvözlettel,Páva Zsolt
Pécs polgármestere