Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település 100 éve született Csorba Győző Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

BÉREMELÉS AZ ÜGYELETI ELLÁTÁSBAN

Béremeléssel és fejlesztésekkel becsüli meg Pécs az ügyeleti ellátásban dolgozók munkáját.
Béremelés az ügyeleti ellátásban
Amellett, hogy a korábbiaknál sokkal jobb körülmények között működik a január közepén elköltöző pécsi felnőtt háziorvosi ügyelet, februártól 20 százalékkal emelte Pécs az ügyeleti díjakat mind az ügyelő orvosok, mind az asszisztensek esetében. Minderről Pécs alpolgármestere beszélt kedden, az új ügyeleti helyszínen, a Janus Pannonius Klinikai tömbben tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Őri László felidézte: a háziorvosi ügyelet Pécs városában évek óta kiemelten sok beteget lát el ügyeleti időben. Tavaly a felnőtt háziorvosi ügyeletben több mint 14.000 felnőtt, míg a gyermek háziorvosi ügyeletben több mint 12.000 gyermek beteget láttak el. Éppen ezért, mondta, a kor követelményének megfelelően az elmúlt esztendőkben az ügyeleti ellátás átszervezése megtörtént, a szolgáltatás folyamatosan megújult.
   
Beszámolt arról, hogy 2011 novemberétől az Országos Mentőszolgálat irányításával történik a pécsi, illetve kistérségi háziorvosi ügyelet biztosítása. A gyermek háziorvosi ügyelet, fekvőbeteg háttér mellett, évek óta a Pécsi Tudomány Egyetem Gyermekklinikájának telephelyén látja el feladatát.
   
A felnőtt háziorvosi ügyelet 2012 októberétől működik fekvőbeteg háttér mellet, előbb a PTE Klinikai Központjának Rákóczi úti telephelyén, majd 2017. január 16-tól a PTE Janus Pannonius Klinikai tömbjében a Sürgősségi Betegellátó Osztály mellett rendkívül korszerű körülmények között.
   
- Emellett az ügyeleti ellátás biztosítása érdekében az elmúlt években több alkalommal felülvizsgáltuk az ügyeletben részvevők díjazását és a lehetőségeket figyelembe véve rendezte azt. 2010 decemberétől 10%-al emelkedett az ügyeleti díjazást, majd 2013. július 1-től további 20%-al (orvosok: 3060 Ft/óra) növekedett az összeg – emlékeztetett az alpolgármester.
   
Őri László bejelentette: idén januárban újból felülvizsgálták az ügyeleti díjakat és további 20%-os ügyeleti díjemelésről döntöttek, mind az ügyelő orvosok, mind az asszisztensek esetében.
   
- Mindez azt jelenti, hogy az ügyeleten dolgozó orvosok javadalmazása 2010 óta 50 százalékkal nőtt, a szakdolgozók pedig 20 százalékkal több, mint korábban. Ez annak jele, hogy Pécs megbecsüli az orvosok és asszisztensek azon munkáját, amelyet értünk, pécsiekért végeznek a nap 24 órájában.


« vissza

BÉREMELÉS AZ ÜGYELETI ELLÁTÁSBAN

Béremeléssel és fejlesztésekkel becsüli meg Pécs az ügyeleti ellátásban dolgozók munkáját.

Tovább >
Sétatér Fesztivál

Sétatér Fesztivál

Az árnyas gesztenyefák környéke idén is a megszokott színes programválasztékkal várja a pécsieket és a város vendégeit egyaránt!
2017. jún. 09. - 2017. jún. 17.
Pécsi Napok

Pécsi Napok

Koncertek, gasztronómiai csemegék és finom borok.
2017. szept. 14. - 2017. szept. 24.
Helyünk a világegyetemben

Helyünk a világegyetemben

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott.Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)
2017. ápr. 29., 11:00