Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

CSALÁDI NAPKÖZI

Fészek Gyermekotthon és Bölcsödében SNI családi napközi létrehozása.
Családi napközi
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 185/2012. (05.17.) számú határozatával döntött a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága TÁMOP-2.4.5-12/1 pályázati részvételének jóváhagyásáról, családi napközi létrehozása tárgyában, egyúttal megbízta a Pécsi Városfejlesztési Zrt.-t, hogy a pályázati dokumentációt határidőre készítse el.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2012. július 31-én nyújtotta be a pályázatot az ESZA Nonprofit Kft.-hez. A Közreműködő Szervezetként eljáró ESZA Nonprofit Kft. 2013. március 4-én kelt levelében értesítette a pályázót, hogy a projektet 19 988 559 Ft támogatásban részesítette.

A PMJV Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága 10 telephelyen működő intézmény, amely a gyermekjóléti alapellátás keretében komplex szolgáltatásokat nyújt a (0-3 éves) kisgyermekes családok számára. Célja, az intézménnyel kapcsolatba kerülő gyermekek testi-lelki-értelmi fejlődésének támogatása az egészséges szocializáció elősegítése, a hátrányok kompenzálása. Feladata: 10 bölcsőde, egy családok átmeneti otthona valamint egy különleges gyermekotthon működtetése.10 bölcsődéjében napközbeni alapellátást - felügyeletet, nevelést, gondozást, étkeztetést -, 5 bölcsődéjében SNI kisgyermekek integrálását, korai fejlesztését, 2 bölcsődéjében hozzájárul a roma kisgyermekek korai szocializációjához.

A projekt célja, hogy a Fészek Gyermekotthon és Bölcsödében kialakításra kerülő családi napközi, a nem integrálható SNI gyermekek felügyeletét és fejlesztését együttesen tudja vállalni, míg szüleik dolgoznak, vagy egyéb ok miatt nem tudják biztosítani gyermekük felügyeletét. A Dél–dunántúli régióban elsőként, hiánypótló szolgáltatásként, az SNI családi napközi létrehozásával, az intézmény újabb lépést tehet a szolgáltatási szemléletű, egyedi igényekre és szükségletekre is választ adó, gyermek és családbarát szolgáltatási struktúra kialakítása felé; segítséget nyújtva azoknak a családoknak is,akik (jelenleg) egészséges csoportba nem integrálható SNI kisgyermeket nevelnek. A projekt eredményeként más kisgyermekellátással foglalkozó intézmény számára is adaptálható módszertani film és esettanulmány (a szegregált nevelésről, és az integrált nevelésbe való átvezetés lehetőségeiről) készül.

A győztes pályázatnak köszönhetően nem csak a szakmai program fejlesztésére, hanem az épület igények szerinti felújítására is sor került a Fészek Gyermekotthon és Bölcsödében.
A kivitelezési munkálatokhoz 2013 őszén záródtak, a szakmai feladatok fejlesztése, a módszertan kialakítása 2015 őszén zárul.



« vissza

TANÁCSOK RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS ESETÉN

Ajánlott magatartási és közlekedési tanácsok téli időjárás esetére.

Tovább >

SZOLGÁLJA A HAZÁT!

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Tovább >

ÁTVETTE PÉCS A TANULÓ VÁROS-DÍJAT

Dr. Páva Zsolt polgármester és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között vette át az UNESCO által az idei évre kiírt Tanuló Város-díjat (Global Learning City Award) hétfőn az írországi Corkban.

Tovább >
Helyünk a világegyetemben

Helyünk a világegyetemben

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott.Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)
2018. jan. 26., 16:00
Varázsóra – Hópelyhek és jégvirágok

Varázsóra – Hópelyhek és jégvirágok

A Zsolnay Negyed legújabb ismeretterjesztő programja
2018. jan. 27., 14:30
Bor, Mámor, Pécs - 2018

Bor, Mámor, Pécs - 2018

2018. május 03. - 2018. május 06.