Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok

FOTÓPÁLYÁZAT PÉCS ÉRTÉKEIRŐL

A pécsiek segítségét várja az értéktár bizottság.
Fotópályázat Pécs értékeiről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet
„Pécsi érték nekem…”
(fotópályázat Pécs értékeiről)
címmel

Az Országgyűlés 2012. évben fogadta el a Nemzeti értékek, valamint a Hungarikumok védelméről szóló törvényt, mely alapján 2013-ban Pécs városában is elindult a nemzeti értékek, a helyi értékek gyűjtése. A Pécsi Értéktár Bizottság első döntései nyomán olyan országos jelentőségű értékek, mint a Zsolnay Kulturális Negyed, vagy a Zsolnay Porcelán és Kerámia is bekerültek a helyi értéktárba. Fontos célkitűzés azonban, hogy egy hosszú gyűjtőmunka során azon értékeinket is megtaláljuk, összegyűjtsük, amik ma még kevéssé ismertek a pécsi polgárok előtt, illetve a pécsi polgárok egyedi értékítéletét tükrözik. Meggyőződésünk, hogy szülővárosunkban Pécsett, ahol az elmúlt években hazánkban is az Európa Kulturális Fővárosa program keretében egyedülálló kulturális fejlesztések történtek, még számos olyan érték van, amelyet közösen fel kell fedeznünk, össze kell gyűjtenünk! A helyi értékgyűjtés folyamatába illeszkedik jelen pályázati kiírásunk.
Feladat: Olyan fényképet vagy fotómontázst kérünk beküldeni, amely személyes inspirációk, benyomások alapján igényes fényképek formájában jelenítik meg Pécs értékeit (legyen az épített környezeti, vagy természeti érték, szellemi kincs, vagy személy).
Egy személy maximum 3 db képpel pályázhat, amelyből 1 lehet sorozat, vagy montázs amely maximálisan 5 fotót tartalmazhat. Az előhívott (20x30cm méretű) alkotás hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, postai lakcímét, illetve a kép címét, jeligét és egy rövid leírást arról, hogy hol, milyen körülmények között, milyen technikával készült a fotó.
   
Kategóriák:
1.      Fénykép (analóg és digitális fényképezővel készített is lehet)
2.      Fotómontázs (analóg és digitális fényképezővel készített is lehet)
3.      Tinédzser kategória (12-18 éves korig)
   
A legszebb pályamunkákat beküldőket az Önkormányzat által felkért szakértők véleménye alapján pénzjutalomban részesítjük, külön-külön értékelve minden kategóriát.
Nyeremények:
1.      helyezett: 50.000.-
2.      helyezett: 40.000.-
3.      helyezett: 30.000.-
A nyertesek névsorát Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának honlapján közzétesszük (gov.pecs.hu), valamint postai úton is értesítést kapnak.
A pályázó az alkotás beadásával vállalja, hogy az elkészült művét a nyilvánosság számára az Önkormányzat megtekinthetővé teszi, illetve a pályázatát a pályázat kiírója kiadványaiban megjelenítheti, valamint arról reprodukciót készíthet.
Beküldési határidő (a pályázat feladásának postai dátuma): 2015. december 15.
Elbírálási határidő: 2016. január 15.
A pályázatokat a következő címre várjuk:
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata – Pécsi Értéktár Bizottság
(7621 Pécs, Széchenyi tér 1-3.) vagy
leadható az Polgármesteri Hivatal Széchenyi tér 1. szám portáján.
A borítékra kérjük ráírni: „Pécsi érték nekem…”
   
Pécs, 2015. november 13.


« vissza

TANÁCSOK TÉLI RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS ESETÉN

Ajánlott magatartási és közlekedési tanácsok téli időjárás esetére.

Tovább >

. ., :

. ., :