Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

HIRDETMÉNY - 2017/06

Pécs város településképi rendelete és településképi arculati kézikönyve elkészítésének megkezdéséről.
HIRDETMÉNY

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Városfejlesztési és Kommunális Bizottsága 61/2017. (04.25.) számú határozatában döntött Pécs város településképi rendelete és településképi arculati kézikönyve megalkotási és egyeztetési eljárásának elindításáról.
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Korm. rendelet) 46/A. § (2) bekezdése a) pontja szerint tájékoztatom az egyeztetési eljárásban rész venni kívánó Partnereket
Pécs város településképi rendelete és településképi arculati kézikönyve
elkészítésének megkezdéséről.
A Korm. rendelet 43/A. (4) bekezdésére tekintettel tájékoztatom az egyeztetési eljárásban rész venni kívánó Partnereket, hogy amennyiben Pécs város településképi rendelete és településképi arculati kézikönyve elkészítésére vonatkozóan javaslatokat, észrevételeket vagy véleményt kíván nyilvánítani, úgy azt írásban személyesen, postán, vagy e-mailben szíveskedjen Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városi Főépítészetéhez (postacím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.; e-mail: foepiteszet@ph.pecs.hu) benyújtani
2017. június 22-ig.
Tájékoztatom továbbá az egyeztetési eljárásban rész venni kívánó Partnereket, hogy Pécs város településképi rendelete és településképi arculati kézikönyv megalkotási eljárásának elindításával kapcsolatosan lakossági fórumot hirdetek meg
2017. június 14-án (szerda),
Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal 203-as helyiségében
15 órai kezdettel.
A lakossági fórumon, illetve az attól számított 8 napon belül (2017. június 22-ig) a partnerek az előzetes tájékoztatóval kapcsolatosan javaslatokat, észrevételeket tehetnek személyesen, postán, vagy e-mailben.
Az eljárásban résztvevő partnerek köre Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetésről szóló 13/2017. (III.27.) önkormányzati rendelete alapján kerül megállapításra.
Partner lehet
a) Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén a lakcímnyilvántartásban bejelentett lakóhellyel rendelkező személy,
b) írásban bejelentkezett, a településfejlesztési és településrendezési dokumentum vonatkozásában székhelye, telephelye vagy tevékenysége okán érintett érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezet, vallási közösség, valamint
c) a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) bekezdés a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkezett 98. § (1) bekezdése szerinti szervezetek.
A b) és c) pontjában meghatározott személyek a partnerségi egyeztetésben az egyeztetés módja szerinti írásbeli bejelentkezést követően vehetnek részt.       A bejelentkezésében meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a Partner nevét, törvényes képviselőjét, telefonszámát, postai és e-mail címét, és igazolni kell érintettségét.
   
   
Dr. Páva Zsolt
polgármester


« vissza

TANÁCSOK RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS ESETÉN

Ajánlott magatartási és közlekedési tanácsok téli időjárás esetére.

Tovább >

SZOLGÁLJA A HAZÁT!

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Tovább >

ÁTVETTE PÉCS A TANULÓ VÁROS-DÍJAT

Dr. Páva Zsolt polgármester és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között vette át az UNESCO által az idei évre kiírt Tanuló Város-díjat (Global Learning City Award) hétfőn az írországi Corkban.

Tovább >
Szamárfül Fesztivál -2018

Szamárfül Fesztivál -2018

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját az idén is szamárság lenne kihagyni!
2018. augusztus 17. - 2018. augusztus 19.
VI. Pécsi Csokoládé Karnevál

VI. Pécsi Csokoládé Karnevál

Az esemény igazi látványossága egy nagyméretű csokoládétárgy, mely a látogatók szeme előtt készül el a helyszínen.Ingyenes játszóhelyszíneken élvezhetik a gyerekek a csokis játékokat.
2018. febr. 02. - 2018. febr. 04.
Csillagképek, legendák

Csillagképek, legendák

Az előadást elsősorban a csillagászat és az égen való tájékozódás mellett a mitológiát, mondavilágot, történelmet kedvelőknek ajánljuk.Az előadás 15:00 órakor várja látogatóit.
2017. dec. 31., 15:00