Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

ITSH: TÖBB SZÁZ MUNKAHELY

Őri László: több száz új munkahelyet hoz létre a Pécsett működő IT Services.
ITSH: Több száz munkahely
4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre három vidéki, köztük pécsi telephelyén az IT Services Hungary Kft. – jelentették be egy dr. Őri László pécsi alpolgármestere részvételével zajló fővárosi sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter külügyminiszter az eseményen kiemelte: a kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a Pécsett, Szegeden és Debrecenben megvalósuló beruházásokat, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.
   
Szijjártó Péter kifejtette: az ITSH a Deutsche Telekom-csoport tagja, a Deutsche Telekom pedig a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata, élen jár a digitalizációban, és az átállásban arra az új ipari korszakra, amely meghatározza a világgazdaság jövőjét. Az ITSH a magyarországi szolgáltató központok közül a legnagyobb, négy városban 4400 embernek ad munkát - közölte.
   
A miniszter hangsúlyozta: a világgazdaság és az ipar új korszak előtt áll, és most dől el, kik lesznek ennek a győztesei. Versenyeznek egymással a cégek és az országok is, és az országok sikere azon múlik, hogy képesek-e stratégiai szövetségeket, együttműködéseket létrehozni azokkal a vállalatokkal, amelyek a zászlóshajói az átállásnak az új korszakra - magyarázta.
   
Mint mondta, Magyarország beszállt ebbe a versenybe, és újabb siker számára, hogy az ITSH úgy döntött, bővíti itt működő szolgáltató központjai kapacitását.
   
Szijjártó Péter kiemelte a szolgáltató központok jelentőségét, hiszen - mondta - az országban működő 90 szolgáltató központ összesen 40 ezer magyar embernek ad munkát, élen jár a fiatal munkavállalók Magyarországon tartásában. Hozzátette, az autóipari beruházásokat közvetlenül a szolgáltató központok beruházásai követik az idén is.
   
Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az oktatási rendszer jelentőségét, mint mondta, a diákokkal meg kell ismertetni a legújabb technológiákat, ezért is működnek együtt több oktatási intézménnyel. Emellett fontos a kooperáció a helyi önkormányzatokkal is - tette hozzá.
   
Közölte, az ITSH már tíz éve működik Magyarországon. A cég és a kormány tavaly stratégiai együttműködési megállapodást kötött - emlékeztetett.
   
Őri László, Pécs alpolgármestere arról beszélt, hogy a város a legfőbb feladatának a gazdaság fejlesztését és új munkahelyek megteremtését tűzte ki célul, minden döntés ezt szolgálja. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ehhez szövetségesekre van szükség, ezért támaszkodunk a helyi kis- és középvállalkozásokra, s tekintünk kiemelt partnerként a Pécsett munkahelyeket teremtő multinacionális cégekre.


Ennek jó példája az ITSH-val való kapcsolat. Utalt rá: Pécs segítette a céget azzal, hogy irodaházhoz jusson, s jelenleg is zajlik a Nagy Lajos Király úton az irodaház átalakítása, bővítése.

A társaság ma már több mint 500 pécsi fiatalnak ad munkát, versenyképes fizetést. A mostani fejlesztés eredményeként pedig újabb több száz, nyelveket beszélő, jól képzett, elsősorban fiatalnak tudunk a következő években munkát biztosítani Pécs városában.

Hangsúlyozta: az ilyen és ehhez hasonló fejlesztésekkel a cél, hogy olyan magasan kvalifikált fiataloknak tudjanak megélhetést, munkát biztosítani a városban, akik Pécs jövője szempontjából meghatározóak, itt alapítanak családot.
   
Az IT Services Hungary Kft. Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkáltatója. A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában - Budapesten, Debrecenben Szegeden és Pécsett - jelenlévő cég a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása.
   
A nyilvános adatbázis szerint a vállalat nettó árbevétele tavaly 50,08 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 44,57 milliárd forintról, adózott eredménye pedig a 2014-ben elért mintegy 867 millió forintról 2,26 milliárd forintra emelkedett egy év alatt.


« vissza

MEGÚJUL A TÜKE KÁRTYA

Ahogy azt a közel 20 ezer pécsi megszokhatta az elmúlt években, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított plasztiklapok nyújtotta előnyöket egészen április 30-ig lehet kiélvezni, de február 5-től már gondoskodhatunk a megújításról is.

Tovább >

SZOLGÁLJA A HAZÁT!

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Tovább >

ÁTVETTE PÉCS A TANULÓ VÁROS-DÍJAT

Dr. Páva Zsolt polgármester és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között vette át az UNESCO által az idei évre kiírt Tanuló Város-díjat (Global Learning City Award) hétfőn az írországi Corkban.

Tovább >
Garantált városnéző séta idegenvezetővel

Garantált városnéző séta idegenvezetővel

Idegenvezetéseinken szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
2018. ápr. 21., 10:30
Ákos 50

Ákos 50

A koncert 20:00 órakor kezdődik.
2018. május 10., 20:00
Szamárfül Fesztivál -2018

Szamárfül Fesztivál -2018

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját az idén is szamárság lenne kihagyni!
2018. augusztus 17. - 2018. augusztus 19.