Széchenyi 2020
Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok Energiahatékony Önkormányzat

KEHOP-3.2.1-15-2017-00021

A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre
Projekt címe:
A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

Projekt azonosító száma:
KEHOP-3.2.1-15-2017-00021


Kedvezményezett neve:
Pécs Megyei Jogú Város


Szerződött támogatás összege:
1.599.999.992,- Ft

Támogatás mértéke:
90 %Projekt tartalmának bemutatása:

A korábban megvalósított hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztése, az ellátás hatékonyságának növelése és a minél költség-hatékonyabb működés kialakítása a célja annak a projektnek, amelyet 1 milliárd 780 millió forintból valósít meg Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A következő időszakban a város területén az alábbi beruházások valósulnak meg:

• A hulladékgyűjtés és szállítás eszközparkjának fejlesztése: a begyűjtés feltételei nagyrészt adottak, azonban a teljes ingatlanszám lefedése érdekében indokolt még, hogy további szelektív, valamint üveggyűjtő edényeket szerezzenek be.
• A vegyes hulladékba kerülő biológiailag bomló anyag további csökkentése érdekében a zöldhulladék házhoz menő szelektív gyűjtésére további gyűjtőedényeket, illetve a zöldövezetekben komposztáló edényeket szereznek be és osztanak szét.
• A gépjárművek átlagéletkora jóval 10 év feletti, műszaki állapotuk elavult, gyakoriak a meghibásodások, üzemeltetésük költséges, ezért cserére szorulnak. Pécs speciális földrajzi és úthálózati adottságai miatt a Mecsek-oldali utcákban, ahol a családi házas háztartások mintegy negyede található, csak kicsi (3-8 tonna) alvázakkal, sokszor tömörítés nélküli felépítménnyel lehet a gyűjtést megoldani. Ezen a területen házhoz menő szelektívgyűjtés sincs. A gyűjtőjárművek eszközparkjának fejlesztése érinti a normál 16-20 m3-es elöregedett járművek cseréjét, a Mecsek-oldali területek kiszolgálására alkalmas, korszerű, kisméretű, összkerekes (4x4-es) alvázon lévő, tömörítős felépítményű járművek beszerzését a vegyes maradék, a hasznosítható, illetve a zöld hulladékok gyűjtésére.
• Fejleszteni kell továbbá az elkülönített lomhulladék gyűjtés (tömörítős, platós- rakodógépes), és az üveghulladék gyűjtés biztosításához szükséges szállító járműveket. Az új járműpark egy része tisztán elektromos meghajtású lehet.Projekt befejezési dátuma:
2018. december 1.« vissza

HÁROM PÉCSI ÉPÍTÉSZETI REMEK A „LEGEK” KÖZT

Az Index többek között építészeti toplistával búcsúztatta az elmúlt évtizedet, azaz a 2010-es éveket, melybe a 30 legjobban sikerült hazai építészeti alkotást válogatták össze az Építészfórum szakértői, Somogyi Krisztina és Kovács Dániel segítségével. Az izgalmas listába három pécsi építészeti remek is bekerült! Mutatjuk ezeket.

Tovább >

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a pécsi civil szervezeteknek a pécsi Kodály Központ termeinek használatára.

Tovább >

MÁR MEGÚJÍTHATJA TÜKE KÁRTYÁJÁT!

Ahogy azt a közel 17 ezer pécsi megszokhatta az elmúlt években, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított és matricával érvényesített plasztiklapok megújításáról már e héttől gondoskodhatunk.

Tovább >

. ., :

. ., :