Pécs, a kultúra városa

KÖZADAKOZÁST INDÍT PÁVA ZSOLT

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Azért ekkor, mert 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Pécsett minden évben megemlékezünk ezen jeles alkalomról, hiszen Pécs a kultúra városa!
Közadakozást indít Páva Zsolt

Pécs évszázadok óta a régió komoly szellemi központja, méltán lehetünk büszkék művészeinkre, alkotóinkra; azokra a világszínvonalú kulturális terekre, közösségekre, amelyek Pécsett találhatóak és különösen azokra művészeinkre - írókra, költőkre, festő-, és képzőművészekre, gondolkodóinkra -, akiket Pécs adott a világnak: felsorolni is alig lehetne a számukat! Egyedülálló értékeink, szellemi és kulturális örökségeink táplálják a mai pécsieket is, ezen örökség miatt lehet Pécs Európa egyik legizgalmasabb és legeredetibb városa, magával ragadó atmoszférával és hangulattal.

Ma, a magyar kultúra napján szeretném bejelenteni: Közadakozást indítok annak érdekében, hogy Pécs megvásárolhasson egyet abból az egyedülálló, magyar „csodazongorából”, amelyet Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész magyar mérnökök segítségével fejlesztett ki és mutatott be a napokban Budapesten.

Azt szeretném, ha a pécsiek maguk is megtapasztalhatnák, mire képes ez az egyedülálló „űrzongora”, amely szinte énekel és olyan hangzással bír, mint amilyennel egyetlen hasonló hangszer sem a világon!

A Közadakozással kapcsolatos részleteket a január 29-i Közgyűlésen hozom nyilvánosságra és amennyiben jóváhagyja a képviselőtestület, megkezdjük az adományok gyűjtését. Én negyedmillió forinttal tudom támogatni ezt az ügyet.

Bízom abban, hogy sikerül összegyűjtenünk azt a közel 200 ezer eurót, amibe ez a Bogányi-zongora kerül, mert ennek Pécs és a pécsiek csak nyertesei lehetnek.

Páva Zsolt
Pécs polgármestere« vissza

KORMÁNYRENDELET AZ IFA FELFÜGGESZTÉSÉRŐL

A koronavírus-járványnak leginkább kitett turisztikai ágazatot, a kereskedelmi és egyéb más szálláshelyeket 2020. április végétől további adóintézkedések segítik. A szálláshelyeket meglátogató vendégeknek 2020. december 31-éig nem kell megfizetni az idegenforgalmi adót, mert azt az állam megfizeti helyettük.

Tovább >

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY 2020.04.21.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.

Tovább >