Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok Energiahatékony Önkormányzat

KÖZADAKOZÁST INDÍT PÁVA ZSOLT

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját. Azért ekkor, mert 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Pécsett minden évben megemlékezünk ezen jeles alkalomról, hiszen Pécs a kultúra városa!
Közadakozást indít Páva Zsolt

Pécs évszázadok óta a régió komoly szellemi központja, méltán lehetünk büszkék művészeinkre, alkotóinkra; azokra a világszínvonalú kulturális terekre, közösségekre, amelyek Pécsett találhatóak és különösen azokra művészeinkre - írókra, költőkre, festő-, és képzőművészekre, gondolkodóinkra -, akiket Pécs adott a világnak: felsorolni is alig lehetne a számukat! Egyedülálló értékeink, szellemi és kulturális örökségeink táplálják a mai pécsieket is, ezen örökség miatt lehet Pécs Európa egyik legizgalmasabb és legeredetibb városa, magával ragadó atmoszférával és hangulattal.

Ma, a magyar kultúra napján szeretném bejelenteni: Közadakozást indítok annak érdekében, hogy Pécs megvásárolhasson egyet abból az egyedülálló, magyar „csodazongorából”, amelyet Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész magyar mérnökök segítségével fejlesztett ki és mutatott be a napokban Budapesten.

Azt szeretném, ha a pécsiek maguk is megtapasztalhatnák, mire képes ez az egyedülálló „űrzongora”, amely szinte énekel és olyan hangzással bír, mint amilyennel egyetlen hasonló hangszer sem a világon!

A Közadakozással kapcsolatos részleteket a január 29-i Közgyűlésen hozom nyilvánosságra és amennyiben jóváhagyja a képviselőtestület, megkezdjük az adományok gyűjtését. Én negyedmillió forinttal tudom támogatni ezt az ügyet.

Bízom abban, hogy sikerül összegyűjtenünk azt a közel 200 ezer eurót, amibe ez a Bogányi-zongora kerül, mert ennek Pécs és a pécsiek csak nyertesei lehetnek.

Páva Zsolt
Pécs polgármestere« vissza

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a pécsi civil szervezeteknek a pécsi Kodály Központ termeinek használatára.

Tovább >

KÖZÉRDEKŰ MUNKÁRA ÍTÉLTEK SZÉPÍTIK A BELVÁROST

Évente 20-30 ezer munkaórányi feladatot végeznek el Pécsett a belvárosban közérdekű munka keretében azok, akiket erre ítélt a bíróság vagy szabálysértési pénzbüntetésüket e módon kívánják kiváltani. A részletekről Pécs polgármestere, a feladatokat koordináló Gerillart Egyesület vezetője, a kormányhivatal igazságügyi szakterületének vezetője és a városüzemeltetési cég első embere beszélt sajtótájékoztatón.

Tovább >

MÁR MEGÚJÍTHATJA TÜKE KÁRTYÁJÁT!

Ahogy azt a közel 17 ezer pécsi megszokhatta az elmúlt években, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított és matricával érvényesített plasztiklapok megújításáról már e héttől gondoskodhatunk.

Tovább >

. ., :

. ., :