Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

MEGYERVÁROSI ISKOLA FEJLESZTÉSE

„Megyervárosi Iskola (Testvérvárosok tere 1-3.) fejlesztése”
Megyervárosi Iskola fejlesztése
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 428/2012. (12. 13.) számú határozatában bízta meg a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., hogy kiemelt pályázatként készítse elő az IMS szerkezetű Testvárosok Terei Általános Iskola fejújítását.

A pályázat 2013. májusi benyújtását követően a Közreműködő Szervezet 2013. augusztus 29. napján értesítette Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról, hogy „Megyervárosi Iskola (Testvérvárosok tere 1-3.) fejlesztése” című, DDOP-3.1.2/C-13-2013-0001 jelű pályázatát a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóságának vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt megvalósításához (a pályázatban igényelt) bruttó 593 000 000 Ft összegű támogatásban részesült, melynek elszámolására 100 %-os támogatásintenzitás mellett nyílik lehetőség, tehát az Önkormányzatnak a projekt megvalósításához önerőt nem szükséges biztosítania.

Az iskola fejlesztésének szükségességét az alábbi indokok tették szükségessé:


- Az épület szerkezete IMS technológiával készült, amely a statikus szakvélemények szerint néhány éven belül felújításra szorul, máskülönben nem képes biztosítani az oktatás biztonságos feltételeit, amely az iskola bezárását jelentené.

- A város oktatási infrastruktúrája nem lenne képes a Testvérvárosok Terei Általános Iskola hiányát kezelni, hiszen az elmúlt tíz évben a várost az általános iskolák bezárása jellemezte a fogyatkozó gyermekszám miatt, mára azonban ez a tendencia megállt, és 2020-ig az általános iskolás korú gyermekszám stagnálása várható.

- A mindennapos testnevelés oktatás feltételeit az iskola mai állapota nem képes hosszú távon biztosítani, a szerkezeti problémáktól eltekintve sem. A tornaterem rossz állapota (rossz hőszigetelés, állandó beázások, nem megfelelő hangszigetelés), és az iskola kültéri kosárlabdapályájának rossz állapota szükségessé teszi ezek felújítását, és az iskola testnevelési eszközparkja is bővítésre, felújításra szorul.

A 2014. nyarán elkészült fejlesztés alapvetően az épület felújítását takarja, amely magában foglalja:


•       a szerkezeti megerősítést,

•       a meglévő nyílászárók cseréjét,

•       az épület utólagos külső hőszigetelését,

•       személyi felvonó kialakítását,

•       az épület teljes akadálymentesítését,

•       a lapostető utólagos hő és vízszigetelését,

•       a tantermeket összekötő falak hangszigetelését,

•       a főzőkonyha tálalókonyhává történő átalakítását,

•       mozgáskorlátozott parkoló kialakítását,

•       a belső burkolatok cseréjét,

•       a felülvilágító kupolák egy részének szerkezeti okokból történő megszüntetését, másik részük cseréjét,

•       teljes gépészeti felújítást és

•       a sportudvaron található kosárlabdapálya felújítását.

Az építési munkálatok mellett a mindennapos testneveléshez elengedhetetlen eszközpark is bővítésre, fejlesztésre került a projektben, illetve nagyszámú innovatív, az egyénre szabott nevelést, és a HH-HHH illetve SNI gyermekek integrált nevelését megkönnyítő innovatív eszköz került beszerzésre.

A fejlesztés eredményeképp, az SNI gyermekek a HH és HHH gyermekek számára kedvező, minőségi oktatási környezet kínáló iskola került kialakításra, amely hosszútávon fenntartható, és megfelelő infrastruktúrát biztosít a pedagógiai eszközök, oktatási folyamatok fejlesztésére. Természetesen a projekt alapvető és kiemelt célja a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítása, amely a fejlesztés eredményeképp maximálisan megvalósult.

Az iskola felújított épületét 2014. augusztus 31-én Dr. Páva Zsolt polgármester részvételével avatták fel.


« vissza

MEGÚJUL A TÜKE KÁRTYA

Ahogy azt a közel 20 ezer pécsi megszokhatta az elmúlt években, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított plasztiklapok nyújtotta előnyöket egészen április 30-ig lehet kiélvezni, de február 5-től már gondoskodhatunk a megújításról is.

Tovább >

SZOLGÁLJA A HAZÁT!

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

Tovább >

ÁTVETTE PÉCS A TANULÓ VÁROS-DÍJAT

Dr. Páva Zsolt polgármester és dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepélyes keretek között vette át az UNESCO által az idei évre kiírt Tanuló Város-díjat (Global Learning City Award) hétfőn az írországi Corkban.

Tovább >
Helyünk a világegyetemben

Helyünk a világegyetemben

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott.Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)
2018. május 1., 11:00
Tipegő-topogó

Tipegő-topogó

2018. május 12., 10:00
Pannon Filharmonikusok: 4G: Grieg, G-dúr, g-moll

Pannon Filharmonikusok: 4G: Grieg, G-dúr, g-moll

4G Dejan Lazić zongoraművésszel.
2018. május 5., 18:00