Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település 100 éve született Csorba Győző Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017 Testvérvárosunk, Shiraz felhívása

OLCSÓBB LEHET A BUSZPARK ÜZEMELTETÉSE

Új, az üzemanyagfogyasztást kedvezően befolyásoló technológiákat tesztel a következő egy évben a pécsi helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt.
Olcsóbb lehet a buszpark üzemeltetése
Ezt jelentette be Pécs alpolgármestere a minap. Decsi István emlékeztetett rá: amikor öt esztendeje létrehozta a város a Tüke Busz Zrt.-t, a tulajdonos önkormányzat egyik elvárása volt, hogy a flotta lecserélése mellett a társaság élen járjon a fejlesztésekben is.   

   - A XXI. századi utastájékoztatás létrehozása, az internet segítségével nyomon követhető járatok, a fedélzeti kamerarendszer folyamatos bővítése, az elektromos buszok üzembe állítása, az utastérben elhelyezett innovatív tartalmakat megjelenítő LCD-monitorok mellett most az abroncsok tekintetében is úttörő technológiai fejlesztések indulhatnak – mondta Decsi István.
Az alpolgármester kifejtette: a költségtakarékos üzemeltetés érdekében első körben három csuklós járművön tesztelnek új típusú kerekeket és gumikat az Arconic-Köfém Kft., a Bohnenkamp s.r.o, a Continental Hungaria Kft., a Pirelli Hungária Kft. és a pécsi HC-Linear Kft. felajánlásainak és együttműködésének köszönhetően.
   Ennek köszönhetően, a felajánlások nyomán a Tüke Busz milliós értékű fejlesztést hajhatott végre.

   Ennek keretében forradalmian új bevonattal kezelt alumínium keréktárcsákat próbálhat ki a Tüke. Ezekkel 47%-os súlymegtakarítás érhető el az acél keréktárcsákhoz képest kerekenként, mely akár 400 kg-os tömegcsökkenést jelenthet egy autóbusz esetében. Emellett a kovácsolt alumínium kerék 5-ször nagyobb terhelésnek tud ellenállni. Az új keréktárcsák emellett jobb hővezető képességgel rendelkeznek, melynek köszönhetően növekszik a fékszerkezetek élettartama, valamint csökken a gumiabroncs futófelületének kopása.

   A teszt hatékonyságát nagymértékben növeli, hogy az abroncsszállító partnerek speciális, új technológiákat képviselő gumiabroncsokkal, valamint guminyomás- és hőmérsékletmérő rendszerrel is hozzájárultak a rendszer üzemeltetéséhez. Utóbbival folyamatosan nyomon lehet követni a légnyomást, az állandó gyári értékű keréknyomás költségmegtakarítást jelent.

   - A rendszerek összehangolásával az üzemanyag fogyasztás és a gumiabroncs költségek csökkenését várhatjuk a járművek esztétikusabb megjelenése mellett. A tapasztalatok fényében dönt a társaság az újdonságok a teljes flottán történő alkalmazásáról – mondta zárásként Decsi István.« vissza

PÉCS KALANDOZÁSRA CSÁBÍT

Kedvezmények helyieknek és turistáknak!

Tovább >

OLCSÓBB LEHET A BUSZPARK ÜZEMELTETÉSE

Új, az üzemanyagfogyasztást kedvezően befolyásoló technológiákat tesztel a következő egy évben a pécsi helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt.

Tovább >
Szamárfül Fesztivál

Szamárfül Fesztivál

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját az idén is szamárság lenne kihagyni!
2017. augusztus 18. - 2017. augusztus 20.
Sétatér Fesztivál

Sétatér Fesztivál

Az árnyas gesztenyefák környéke idén is a megszokott színes programválasztékkal várja a pécsieket és a város vendégeit egyaránt!
2017. jún. 08. - 2017. jún. 18.
Mesék a csillagokról

Mesék a csillagokról

Az előadás az 5-8 éves korosztály számára nyújt csillagászati ismereteket könnyed, játékos formában.
2017. május 21., 11:00