Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Healthy Cities Pécs 2017

ÚJ FEJLESZTÉS A PÉCSI BUSZOKBAN

LCD-monitorokat szerelnek fel.
Új fejlesztés a pécsi buszokban
Utazási információk mellett közérdekű híreket, reklámokat, aktuális kulturális programokra szóló felhívásokat is képesek megjeleníteni azok az LCD-monitorok, melyeket nemsokára a pécsi buszokba szerelnek be – jelentette be Pécs alpolgármestere hétfőn.
Decsi István elmondta: A Tüke Busz Zrt. a pécsi buszok forgalomirányító és utastájékoztató rendszerének kiépítésében résztvevő, a város négy pontján dinamikus utastájékoztató táblákat megvalósító HC Linear Kft-vel állapodott meg a fejlesztés elindításáról.
A cég vállalta, hogy a csuklós buszokba kettő, a szólókba egy monitort szerel be. A monitorokon a szokásos utasinformációkon – mint a megállóhelyek, az útvonal, az átszállási információk, a pontos idő – kívül közérdekű közleményeket, információkat, reklámokat lehet majd megjeleníteni, de például aktuális pécsi kulturális programokra is fel lehet hívni segítségükkel a figyelmet.
Decsi István hangsúlyozta: a fejlesztés szervesen illeszkedik a pécsi közösségi közlekedés megújításának programjába.
- Talán emlékeznek még rá: néhány éve havi szinten ezer és ezer járat maradt ki, koszos, régi járművek érkeztek a megállókba. Olyan buszok voltak ezek ráadásul, amelyeket egy kézzel írt számlával kiszerveztek az előző városvezetés idején és amelyek NAV-végrehajtás alatt álltak. Pár éve még a külső városrészekből két busszal kellett beutazni a városközpontba, előfordult, hogy a csatlakozást is lekésték az emberek a késve érkező busz miatt. Emlékszem arra is, hogy a kerekes székkel buszozók szemét egyetlen midi busszal szúrták ki – idézte fel Decsi.
Kifejtette: ma alacsonypadlós, nem bérelt, hanem saját tulajdonú buszok járnak Pécsen, 0-ról 56-ra emelkedett a légkondis járművek száma, a kamerarendszereknek köszönhetően elenyésző számú a graffiti, tisztábbak a buszok, bárhonnan egy busszal be lehet jutni a belvárosba, XXI. századi az utastájékoztatás, megszűntek a járatkimaradások, kedvezményeket kapnak a kisgyerekesek, a közfoglalkoztatottak, a polgárőrök, új javítóbázis épült, ezzel spórolt a Tüke. Most pedig itt állunk és arról beszélhetünk, hogy mikor kerülnek innovatív tartalmakat megjelenítő LCD-monitorok a buszokba – mondta az alpolgármester.
Decsi István hozzátette: első körben idén 7-8 buszba kerülnek be a monitorok, majd a jövő év első hónapjaiban továbbiakba, míg jövő év második felére akár már a teljes flottán elérhetővé válhat ez az új infokommunikációs szolgáltatás.
Azt várják a több tízmillió forintos, –a Tüke Busz számára beruházási költséggel nem járó– fejlesztéstől, hogy tovább növekszik az utasok komfortérzete, s az utazással töltött idő plusz szolgáltatásokkal gyarapszik.
Decsi István zárásként elmondta: a fejlesztésekkel nem állnak meg. A Tüke Busz Zrt. számára elektromos buszok beszerzését tervezik, s a korosodó járműveket időről időre lecserélik, hogy a buszok átlagéletkora alacsony maradjon.
Pécs városa eltökélt a környezetbarát, komfortos, kiszámítható és magas színvonalú szolgáltatásokat is nyújtó közösségi közlekedés megteremtésében. Ennek érdekében újabb és újabb fejlesztéseket hajt végre a jövőben is.
   
Üdvözlettel:
Polgármesteri Hivatal, Pécs


« vissza

FIGYELEMFELHÍVÁS - CSALÓK

A Baranya megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület tájékoztatása.

Tovább >

ISMÉT LESZ TANULÓ VÁROS FESZTIVÁL

Szeptember 21-22-én újra lesz Pécsett Tanuló Fesztivál, mely a tanulás örömét, hasznosságát és a teljesítmény fokozását hivatott bemutatni és népszerűsíteni. A fesztiválon közel 70 szereplő több mint 130 programján vehetnek részt az érdeklődők.

Tovább >

IDŐS HOZZÁTARTOZÓT ÁPOL?

Idős hozzátartozót ápol? Kérjük, szánjon időt egy kérdőív kitöltésére! Válaszai segíthetik a szolgáltatások fejlesztését!

Tovább >
Helyünk a világegyetemben

Helyünk a világegyetemben

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott.Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)
2018. jún. 22., 16:00
Szamárfül Fesztivál -2018

Szamárfül Fesztivál -2018

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját az idén is szamárság lenne kihagyni!
2018. augusztus 17. - 2018. augusztus 19.
Pécsi Napok - 2018

Pécsi Napok - 2018

Koncertek, gasztronómiai csemegék és finom borok.
2018. szept. 19. - 2018. szept. 23.