Akadálymentesített oldal

Pécs, a kultúra városa Kiváló magyar tartalom - eFestival 2014 Fogyasztóbarát Település KEHOP-3.2.1-15-2017-00017 UNESCO „Global Learning City Award” – Tanuló Város díj Chengdu 2016 A “PEER GYNT” Projekt  Széchenyi 2020 TOP PROJEKTEK Egészséges Városok Energiahatékony Önkormányzat

ZÖLD VÁROS LAKÓSSÁGI PÁLYÁZAT – I. IPAROSÍTOTT TECHNOLÓGIÁVAL ÉPÜLT LAKÓÉPÜLETEK KÖZÖSSÉGI TEREINEK ÜZEMELTETÉSÉHEZ, ENERGIA-MEGTAKARÍTÁST EREDMÉNYEZŐ FELÚJÍTÁSRA ÉS KORSZERŰSÍTÉSRE


Zöld Város Lakóssági Pályázat – I. Iparosított technológiával épült lakóépületek közösségi tereinek üzemeltetéséhez, energia-megtakarítást eredményező felújításra és korszerűsítésre

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására.
A támogatás célja az 1992. július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek közösségi tereinek üzemeltetéséhez energia-megtakarítást eredményező felújítási, illetve ezzel összefüggésben épületvillamossági rendszereinek, berendezéseinek felújítási és korszerűsítési munkáinak elvégzése, valamint a megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épített lakóépületnek tekintendő a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület.
   
Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik, energia-megtakarítást eredményező felújításának támogatására.
Pályázat tárgya csak teljes épület, vagy dilatációval határolt épületrész lehet.
   
Támogatott tevékenységek:
- A lépcsőházak és az egyéb közös fűtött helyiségek (pl. közös tárolók, stb.) külső nyílászáróinak energiatakarékos cseréje 100%-ban.
- Az utolsó fűtött lakószint feletti födém teljes felületének (fölső síkjának) hő- és vízszigetelése, ha az épület lapos tetős szerkezetű, vagy hőszigetelése és magastető kialakítása.
- Az első fűtött lakószint alatti födém hőszigetelése, amennyiben az első fűtött lakószint alatti födém fűtetlen helyiséggel (például pince, garázs stb.) érintkezik.
- Az épület lépcsőházi világítási villamos rendszerének korszerűsítése, energiamegtakarítást eredményező átalakítása, felújítása, valamint szükség szerint az épület közös részein elhelyezett, illetve azokon áthaladó villamos kapcsoló-biztosító-, főelosztó berendezés korszerű berendezésekre történő cseréje, valamint a lakások mérőórájáig kiépített elosztóhálózat és világítási hálózat teljes felülvizsgálata, felújítása.
- Az épület felvonójának energia megtakarítást eredményező korszerűsítése.
- Az épület közösségi villamosenergia méréséről ellátott berendezések megtáplálására megújuló energiatermelő (naperőmű) rendszer telepítése.
   
Az igényelhető vissza nem térítendő önkormányzati támogatás mértéke, a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 50%-a, de lakásonként legfeljebb bruttó 50.000,- Ft.

A pályázóknak részletes pályázati felhívás-útmutató - nyomtatványokkal együtt áll rendelkezésre, amely az önkormányzat honlapjáról az alábbi címről tölthető le: https://gov.pecs.hu/register/newsDetail/332
   
Pályázatok benyújtási határideje: 2019. szeptember 30.
   
A nyertes pályázatok, az illetékes testületi döntést követően, hirdetmény formájában kerülnek közzétételre

« vissza

HÁROM PÉCSI ÉPÍTÉSZETI REMEK A „LEGEK” KÖZT

Az Index többek között építészeti toplistával búcsúztatta az elmúlt évtizedet, azaz a 2010-es éveket, melybe a 30 legjobban sikerült hazai építészeti alkotást válogatták össze az Építészfórum szakértői, Somogyi Krisztina és Kovács Dániel segítségével. Az izgalmas listába három pécsi építészeti remek is bekerült! Mutatjuk ezeket.

Tovább >

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a pécsi civil szervezeteknek a pécsi Kodály Központ termeinek használatára.

Tovább >

MÁR MEGÚJÍTHATJA TÜKE KÁRTYÁJÁT!

Ahogy azt a közel 17 ezer pécsi megszokhatta az elmúlt években, idén is megújul a Tüke Kártya. A tavaly kiállított és matricával érvényesített plasztiklapok megújításáról már e héttől gondoskodhatunk.

Tovább >

. ., :

. ., :