Pécs, a kultúra városa

500 MASZKOT ADOMÁNYOZOTT A PÉCSI RENDELŐINTÉZETEKNEK A HONSA

500 maszkot adományozott a Honsa Kft. a pécsi rendelőintézeteket működtető Egyesített Egészségügyi Intézményeknek.
500 maszkot adományozott a pécsi rendelőintézeteknek a Honsa

A városban 20 éve jelen lévő Honsa Kft. közleményt juttatott el lapunkhoz.

– Társadalmilag felelős vállalatként a Honsa ebben a rendkívüli helyzetben is segítséget kíván nyújtani Pécsnek – idézi a közlemény Andreas Kollert, a Honsa Kft. ügyvezető igazgatóját. A cég vezetője a napokban megkereste Auth Istvánt, az önkormányzat nemzetiségi tanácsnokát, és maszkokat ajánlott fel a városnak. Az önkormányzati képviselő felvette a kapcsolatot a város által fenntartott Egyesített Egészségügyi Intézmények képviselőjével. A mintegy 500 darab többször használatos, professzionális, Kn95 típusú szájmaszkot az intézmény nevében Cserfainé dr. Kovács Ágnes gyermekorvos, az önkormányzat egészségügyi referense vette át szerdán.

– Ez a maszk 95 százalékban szűri meg a vírusokat. A védőeszközök a városi gyermek és felnőtt ügyeletre kerülnek. Ott van rá a legnagyobb szükség, a gyermekügyeleten ugyanis heti 30 darab maszk fogy el – hangsúlyozta a gyermekorvos.
A nemrég a részleges leállást bejelentő Honsa Kft. legtöbb partnerének csomagtér-fedlapokat, kalaptartókat és – tavaly átadott új csarnokában – komplett csomagtér rendszereket gyárt.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!