Pécs, a kultúra városa

6 IDŐS KRÓNIKUS BETEG ELHUNYT, A FERTŐZÖTTEK SZÁMA PEDIG 35-TEL NŐTT

2020.05.23.
6 idős krónikus beteg elhunyt, a fertőzöttek száma pedig 35-tel nőtt
3713 főre nőtt a hazánkban új koronavírussal (COVID-19) beazonosított fertőzöttek száma, amely szám tegnap óta 35-tel emelkedett. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg – írja a koronavirus.gov.hu.


Ezzel 482 főre emelkedett az elhunytak száma.


1655-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Ez a szám tegnap óta 68-cal lett magasabb.
Sem Baranyából, sem a Dél-Dunántúlról nem jelentettek új fertőzést tegnap óta.


Az oldal adatai szerint 11 704-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 159 260.
Az aktív fertőzöttek száma 1576 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 49 százaléka budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 462 fő igényel kórházi kezelést, közülük – a tegnapi adatokhoz képest kettővel kevesebben – 21-en vannak lélegeztetőgépen.

„A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Hétfőtől az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend” – írták a koronavírus-oldalon.

Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!