Pécs, a kultúra városa

A BARANYAI KORONAVÍRUSSZŰRÉS HELYSZÍNEI ÉS IDŐPONTJAI

2020.05.10.
A baranyai koronavírusszűrés helyszínei és időpontjai
A pécsiek és a Pécs közeli települések kiválasztott lakosai május 11. és május 14. között a PTE Klinikai Központ Foglalkozás Egészségügyi Szolgálatának Nyár utcai helyszínén élhetnek a négy hazai orvosképzést folytató egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal által koordinált ingyenes, önkéntes koronavírusszűrés lehetőségével. A további részletek és az egyéb baranyai helyszínek, időpontok alább olvashatók.


Mint azt többször megírtuk, Magyarország négy orvos- és egészségtudományi képzést folytató egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem – a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER néven futó önkéntes alapú, ingyenes klinikai koronavírus-szűrést az országban. A kutatás célja, hogy pontosan feltérképezzék a koronavírus-fertőzés elterjedtségét.

Az országos koronavírus-szűrővizsgálati sorozatban a feltételezett fertőzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat.

A PÉCSI EGYETEM IS RÉSZT VESZ AZ ORSZÁGOS LAKOSSÁGI KORONAVÍRUS-SZŰRÉSBEN

Az országban egyébként 489 településen folyik a mintavétel. Minden kiválasztott ügyfélkapun, telefonon, postai úton értesítést kap, hogy vegyen részt a programban. Pécsett is javában zajlik már a munka, erről itt írtunk.

MÁR PÉCSEN IS JAVÁBAN ZAJLIK A KORONAVÍRUS-SZŰRŐVIZSGÁLAT

A napokban Pécs polgármestere, Péterffy Attila is arra kérte a pécsieket, hogy ha kiválasztják őket a kutatásban, vegyenek részt rajta, és segítsék a kutatást.Ahogy a PTE Klinikai Központjának lapunkhoz május 10-én eljuttatott sajtóközleménye is írja, a naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt. Ezért fontos, hogy mindazok, akiket kiválasztottak a szűrésre, minél nagyobb számban vállalják a vizsgálatot.A szűrővizsgálatra behívott baranyai lakosok az alábbi helyszíneken és időpontokban élhetnek a lehetőségel:Helyszín:


PTE Klinikai Központ Foglalkozás Egészségügyi Szolgálat
7624 Pécs, Nyár u. 8.
Időpont: 2020. május 11-14. hétfő-kedd-szerda-csütörtök (8-18 óra között)


Helyszín: Mohácsi Kórház (Régi Sebészeti Ambulancia)
7700 Mohács, Szepessy tér 7.
Időpont: 2020. május 12. kedd (9-16 óra között)


Helyszín: Szigetvári Kórház (Háziorvosi Ügyelet bejáratán keresztül)
7900 Szigetvár, Szent István lakótelep 7.
Időpont: 2020. május 12. kedd (9-16 óra között)


Helyszín: Komlói Kórház (II. Épület Nőgyógyászati Terhesgondozó Szakrendelés)
7300 Komló, Majális tér 1.
Időpont: 2020. május 12. kedd (9-16 óra között)


Helyszín: Siklósi Kórház (Urológiai Szakrendelés)
7800 Siklós, Baross Gábor u. 6.
Időpont: 2020. május 12. kedd (9-16 óra között)


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!