Pécs, a kultúra városa

A PÉCSI ORVOS HASZNOS TIPPEKKEL LÁT EL A VÍRUSSAL KAPCSOLATBAN

2020.05.19.
A pécsi orvos hasznos tippekkel lát el a vírussal kapcsolatban
Néhány gyakori, a koronavírussal kapcsolatos kérdésre válaszolt az UnivTv-nek dr. Kanizsai Péter, a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszékének vezetője. Szó esett karanténról, otthoni és munkahelyi óvintézkezésekről is.
  • Az orvos elmondta, ha egy háztartásban élők között valaki megbetegszik, a többi vele lakó koronavírussal való megfertőződésének esélye alacsonyabb, ha minél jobban elszeparálódnak egymástól: például külön szobákat, hálókat, fürdőszobákat használnak lehetőség szerint. Emellett kiemelte a rendszeres szellőztetés, fertőtlenítő takarítás, személyes higiénia fontosságát; és elmondta azt is, a koronavírusos beteg személyes tárgyait másnak nem szabad használnia. Hangsúlyozta, ha az elkülönülés nem megy, lehetőleg egy – nem rizikócsoportba tartozó – ember vállalja a beteg kezelését, méghozzá maszkot húzva és önmaga egészségét monitorozva.
  • Dr. Kanizsai Péter a videóban elmagyarázta az önkéntes és a hatósági karantén közti különbséget és hasonlóságot is.
  • A munkahelyre való bejárással kapcsolatban a következő követendő óvintézkedéseket nevezte meg a szakember: távolságtartás, maszk és kesztyű viselete, valamint könyökhajlatba tüsszentés. Azt is elmondta, ha munka után hazaérkezünk, érdemes elkerülni a kilincs megfogását, a felsőruházatot célszerű levenni és megmosakodni meleg szappanos vízzel. A telefont, kulcsokat, táskát is érdemes megtisztítani ilyenkor.
Íme, itt a teljes videó:

Forrás: pecsma.hu« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!