Pécs, a kultúra városa

A VESZÉLYHELYZET MEGSZÜNTETÉSE UTÁN MÉG 15 NAPIG INGYEN UTAZHATNAK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK A PÉCSI BUSZOKON

2020.05.21.
A veszélyhelyzet megszüntetése után még 15 napig ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a pécsi buszokon
Több olvasónk is azzal a kérdéssel fordult lapunkhoz, hogy még júniusban is ingyen utazhatnak-e a pécsi buszokon az egészségügyi dolgozók.


Március végén döntött úgy Pécs polgármestere, hogy a járványügyi védekezés jegyében március 31-től ingyen utazhatnak a pécsi buszokon az egészségügyi dolgozók.


Több olvasónk is azzal kereste meg lapunkat, hogy a kijárási korlátozások megszűnésével mi lesz az ingyenes utazással, júniusban is hatályos lesz-e a rendelkezés.
Mint márciusi cikkünkből és az akkori városházi közleményből kiderül: a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig hatályos a polgármesteri utasítás.


Pár napja Belgrádban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy május végén a kormány visszaadhatja a veszélyhelyzeti felhatalmazást a parlamentnek.


Ez azonban még nem jelenti a márciusban meghirdetett országos veszélyhelyzet végét, annak visszavonásáról egyelőre nincs hivatalos információ.


FRISSÍTÉS 12.30: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ma délelőtt bejelentette, rövidesen megszűnhet a rendkívüli jogrend és a veszélyhelyzet is. A politikus sajtótájékoztatón elmondta, jövő héten kedden arra kérik az Országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet szüntesse meg. A kormány jövő kedden olyan törvényjavaslatot nyújt be, aminek értelmében a rendkívüli jogrend megszűnhet, de a járványügyi készültség megmarad.


GULYÁS GERGELY: A RENDKÍVÜLI JOGREND MEGSZÜNTETÉSÉT KÉRIK A KORMÁNYTÓL


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!