Pécs, a kultúra városa

ADJUNK VÉRT, SEGÍTSÜNK A BETEGEKNEK

2020.04.30.
Adjunk vért, segítsünk a betegeknek
Nagy szükség van az önkéntes véradásra, ha tehetjük, látogassunk el a pécsi véradóközpontba május 4-e és 8-a között, adjunk vért, vagy vérplazmát, segítsük embertársainkat!

Állandó véradási lehetőség
Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

VÉRADÁSI IDŐPONT: HÉTFŐ–PÉNTEK: 9.00–17.00

A pécsi és az országos véradóközpontokban arra kérnek mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és a korlátozással nem érintetett, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.
Az állandó helyszínek nyitvatartásáról, valamint a külső véradások helyszínéről és időpontjáról az ovsz.hu és a voroskereszt.hu oldalon tájékozódhat.

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Vérplazmaadással is segíthetjük a koronavírusos betegeketAz Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára tudományos konzorcium alakult, amelynek célja, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett betegek vérplazmájából terápiás készítményt állítson elő. A Dél-pesti Centrumkórház, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet mellett az Országos Vérellátó Szolgálat is tagja a konzorciumnak.

Amennyiben Ön is átesett már a fertőzésen, kérjük, jelentkezzen, és járuljon hozzá plazmaadásával a súlyos COVID-19 fertőzöttek mielőbbi felgyógyulásához.

További részletek ide kattintva érhetők el.
« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!