Pécs, a kultúra városa

APÁCZAI CSERE JÁNOS FIÓKKÖNYVÁR

7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1/d.
E-mail: apaczai.fiokkonyvtar@csgyk.hu
Telefon: (72) 550-637
www.csgyk.hu
Apáczai Csere János Fiókkönyvár
Az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár – közismert nevén „Nevelési Központ Könyvtára" –, 2017. szeptember 1-jén csatlakozott a Csorba Győző Könyvtár pécsi városi fiókkönyvtári hálózathoz. Kertváros központjában, változatlan helyen, 1000 m2-es térben fogadja látogatóit.

Első olvasói 1982. december 2-án iratkoztak be, és ma már gyermekeiknek, unokáiknak adják tovább a könyvtár, az olvasás szeretetét.

A könyvtár felnőtt, gyermek- és zenei részleget működtet, és közel 70 ezres gyűjteménnyel várja az érdeklődőket, melyben megtalálhatóak könyvek, újságok, folyóiratok, zenei lemezek, CD-k, hangos-könyvek és elektronikus források. Heti 43 órás nyitvatartási időben, valamennyi szolgáltatási ponton áttekinthető és kényelmes környezetben, barátságos légkörben differenciált szolgáltatást kínál babáknak, ovisoknak, diákoknak, fiataloknak, felnőtteknek, nyugdíjasoknak, foglalkozásokra érkező csoportoknak.A könyvtár virtuális szolgáltatásai a nap 24 órájában elérhetők. Az online katalógusban bárki otthonról is böngészhet. A Csorba Győző Könyvtár Házhoz megy a könyvtár! szolgáltatása azok számára nyújt segítséget, akik betegségük miatt ideiglenesen, vagy akár hosszabb ideig személyesen nem tudnak eljutni a könyvtárba.

Beiratkozás:
A beiratkozást követően az Olvasó nemcsak a Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtára, hanem – külön regisztrációt követően – a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont teljes hálózatának szolgáltatásait is igénybe veheti.
Beiratkozásról bővebben»

Nyitvatartás»

További információ a Csorba Győző Könyvtár honlapján»


« vissza

PÉCS NYITVA

www.pecsnyitva.hu

Tovább >

KORMÁNYRENDELET AZ IFA FELFÜGGESZTÉSÉRŐL

A koronavírus-járványnak leginkább kitett turisztikai ágazatot, a kereskedelmi és egyéb más szálláshelyeket 2020. április végétől további adóintézkedések segítik. A szálláshelyeket meglátogató vendégeknek 2020. december 31-éig nem kell megfizetni az idegenforgalmi adót, mert azt az állam megfizeti helyettük.

Tovább >

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY 2020.04.21.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.

Tovább >