Pécs, a kultúra városa

ÁTSZERVEZETT A PÉCSI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS

Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve március 17-e, keddtől átszerveztem a pécsi egészségügyi alapellátást. Ennek célja, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat.
Átszervezett a pécsi egészségügyi alapellátás

Mint az már ismert, az új koronavírus az idősekre kiemelten veszélyes. Pécs polgármestereként március 16-án, hétfőn idősebb orvosaink élete és egészsége védelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve március 17-e, keddtől átszerveztem a pécsi egészségügyi alapellátást. Ennek célja, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat.


Az ezzel kapcsolatos sajtóközleményhez csatoltunk egy táblázatot, ebben piros háttérrel szerepelnek azok a háziorvosok és házi gyermekorvosok, akiknek a rendelői keddtől nem látogathatók.


Ezt a rendelkezésemet március 17-én, kedden kiegészítettem egy fontos lépéssel. Levélben arra kértem a 65. évüket betöltött háziorvosokat és házi gyermekorvosokat, hogy saját egészségüket mindenekelőtt szem előtt tartva rendelőjükben, telefonon álljanak betegeik rendelkezésére. Így, kizárólag zárt ajtók mögött, a betegekkel semmiképpen nem érintkezve telefonos tanácsadással, konzultációval, e-recept felírással tudják segíteni orvostársaikat és a pécsieket.


A különösen veszélyeztetett korban lévő házi fogorvosok rendelőik ajtajára függesztették ki az őket helyettesítő kollégák elérhetőségét. Fontos információ, hogy az EMMI rendelete alapján fogorvosi alapellátás az új koronavírusra tekintettel csak a sürgősségi esetekre korlátozódik.


Továbbra is azt kérem a pécsi polgároktól, hogy a megváltozott körülményekre tekintettel csak akkor keressék fel a háziorvost, ha azt feltétlenül indokoltnak tartják.


A fenti rendelkezés többeket kényelmetlenül érinthet, de idős embertársaink, orvosaink védelme közös ügyünk. Vigyázzunk egymásra!


A koronavírussal kapcsolatos intézkedéseinket megtalálják a pecs.hu/koronavirus oldalon.


Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!