Pécs, a kultúra városa

EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM

Közérdekű közlemény

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Hatósági Főosztály
7621 Pécs, Kossuth tér 1-3., tel.: 72/533-800

„Baranya Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály döntése értelmében a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 8. § (5) bekezdése, valamint a zoonózisok elleni védekezés állat-egészségügyi feladatairól szóló 81/2002 (IX. 4.) FVM rendelet 2. § (1) bekezdése szerint, Pécs Város közigazgatási területén tartott kutyákra, macskákra, valamint legeltetett állatokra vonatkozóan

                azonnali végrehajtás mellett ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el

a rókák veszettsége elleni immunizálásának időszakára, 2020. október 07. napjától október 27. napjáig.

Jelzett időszakban az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, valamint a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése.
Aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül és haladéktalanul értesítse a hatósági állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.”


Pécs, 2020. október 14.
« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >