Pécs, a kultúra városa

ENYHÜLHETNEK A KORLÁTOZÁSOK MÁJUS ELEJÉTŐL

2020.04.28.
Enyhülhetnek a korlátozások május elejétől
Május elejétől szigorú szabályok mentén, egységes előírásokkal jöhet a lazítás, fogadhatnak vendégeket a szállodák, fokozatosan kinyithatnak az éttermek és kávézók – írja a Magyar Nemzet.

jövő héttől, azaz május negyedikétől már országosan bevezethetik az arcmaszkok használatát a nyilvános, zárt terű, vagy csoportosulásra alkalmas helyeken, például különböző kereskedelmi egységekben, benzinkutakon, bevásárlóközpontokban a Magyar Nemzet értesülése szerint.

Változhatnak továbbá a nyitvatartási rendek, módosulhat az időseknek előírt háromórás idősáv is, növelhetik az üzemidőt vagy nyitvatartási időket, újra kinyithatnak a ruha- és a cipőkereskedések, a játék- és könyvesboltok, melyek addig zárva tartottak vásárlók híján.

AZONBAN ÚGY KELL KIALAKÍTANI MAJD AZ ÜZLETEKET, HOGY TARTANI LEHESSEN A MÁSFÉL MÉTERES TÁVOLSÁGOT AZ EMBEREK KÖZÖTT.

Az is elképzelhető a Magyar Nemzet szerint, hogy az élelmiszerboltok négyzetméterben meghatározott mérete alapján kiszámítják, hogy hány vevő tartózkodhat bent egy időben. Sőt meghatározhatják azt is, hogy a szabadtéri turisztikai pontokon hogyan tudják garantálni a védekezést és a biztonságot.

FOKOZATOSAN KINYITHATNAK A SZÁLLODÁK ÉS A VENDÉGLÁTÓHELYEK.

Az éttermek és kávézók fogadhatnak majd vendégeket akár helyben fogyasztásra is.
További részletek ide kattintva olvashatók.

Ausztriában feloldják a kijárási korlátozást április 30-a utánA kijárási korlátozás feloldását Ausztria szociális és egészségügyi minisztere, Rudolf Anschober jelentette be április 28-án kedden – írja az Index.hu.

A feloldás azt jelenti, hogy szabadon mozoghatnak az emberek, viszont legfeljebb tízfős gyülekezések lehetnek, és legalább egy méter távolságot kell tartaniuk egymástól.

JÚNIUS VÉGÉIG MARAD ÉRVÉNYBEN EZ A RENDELKEZÉS, AKKOR FOGJÁK FELÜLVIZSGÁLNI, DE BÁRMIKOR ELRENDELHETNEK SZIGORÍTÁSOKAT IS.

Korábban eldőlt az is, május 1-jétől újranyithatnak a boltok és a fodrászatok, az iskolák és az éttermek pedig május 15-től nyithatnak ki Ausztriában – írja az Index.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég elmondta, hogy Ausztria rendelkezései lehetnek iránymutatóak Magyarország számára, erről korábban mi is írtunk, a cikk ITT olvasható.

Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!