Pécs, a kultúra városa

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS

Pécs, Megyervárosi Iskola Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodája épületenergetikai fejlesztése.
Épületenergetikai fejlesztés
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 398/2008.(08.29.) sz. határozatában jóváhagyta az Önkormányzati Bizottság azon döntését, melyben a Megyervárosi Iskola Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda IMS szerkezetű épületének kiürítéséről döntött. Az épület, azóta is üresen állt, a tantestületet és a tanulókat az Önkormányzat által biztosított épületekben helyezték el.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. április 15-én 175/2010. számú határozatában döntött az iskola mielőbbi felújításáról. A pályázatot 2010. júniusában nyújtotta be a város, a „KEOP-2009-5.3.0/A Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése” tárgyú felhívására. A projekt bruttó 139 604 098 forint támogatásban részesült, megvalósításához Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázat bruttó 46 534 699 forint összegű önerején felül, az épület IMS szerkezetének teljeskörű felújításához szükséges bruttó 390 388 124 forintot is biztosítja.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. projektmenedzselésével megvalósuló projekt kivitelezése magába foglalta az intézmény „IMS” szerkezetének megerősítését (csúszókábeles technológiával, utólag bevitt feszítő erővel) és felújítását, a tornacsarnok megújítását, a teljes épület homlokzati hőszigetelését és részbeni akadálymentesítését, továbbá az elektromos hálózat és a gépészet korszerűsítését.

A pályázatnak köszönhetően sor került a főépület nyílászáróinak cseréjére, műanyag ötkamrás, hőszigetelő profilú ablakok kerültek a régiek helyére. Az ablakok, ajtók cseréje mellett tetőszigetelés felújítása és a fűtés korszerűsítése (a csövek hőszigetelése, védőcsövek beépítése) is megtörténik. A kivitelező Épkar Zrt. a munkálatokat 2011 nyár végére befejezte, így az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda tanárai, nevelői, diákjai, óvodásai a felújított, intézményben kezdhették meg a 2011/2012-es tanévet.


« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >