Pécs, a kultúra városa

FELOLDJÁK A FŐVÁROSI KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSOKAT, TÖBB ÚJ MÓDOSÍTÓ RENDELET LÉP ÉLETBE

Indul a fővárosi kijárási korlátozások feloldása. Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-üzenetében jelentette ezt be, hozzátéve: “az első csatát a járvánnyal szemben fényesen megnyertük.
Feloldják a fővárosi kijárási korlátozásokat, több új módosító rendelet lép életbe
A miniszterelnök köszönetet mondott az állampolgároknak, bejelentette, hogy Budapesten is csökken az új megbetegedések száma, ezért mód van a kijárási korlátozások feloldására.
Ugyanakkor elmondta azt is, a védőtávolság betartása, a felelősségteljes magatartás Budapesten különösen fontos. Megkérte a kerületi polgármestereket és a főpolgármestert is, hogy külön figyeljenek oda az idősotthonokra, ne vegyék félvállról a kockázatot.

A főpolgármester erre azt reagálta, örül a kormány döntésének, de azt kéri, hogy továbbra se vegyék félvállról a védekezést, és külön figyeljenek oda a kórházakra, ahol – április végéig – többen kapták el a fertőzést, mint ahányan kigyógyultak belőle, és sokkal többen betegedtek meg, mint a szociális intézményekben.

A Magyar Közlönyben péntek este megjelentek azok a rendeletek, amelyek Budapest tilalmainak feloldásáról szólnak, a védekezés változásairól:
– a vendéglátóegységek belső részében is engedélyezett lesz az ott-tartózkodás, a megrendelt étel és ital elfogyasztása az alábbi feltételek mellett: az ott dolgozók kötelesek szájmaszkot viselni, vagy valamivel takarni a szájukat, orrukat, tartani kell a legalább 1,5 méteres távolságot.
– megnyithatnak a szabadtéri játszóterek, a szálláshelyek fogadhatnak vendégeket.
– június elsejétől a 200 főnél kisebb esküvők és temetések is megtarthatók. Házasságkötés esetén vendéglátóhelyen és szálláshelyen zenés szolgáltatás is lehet.

A rendelet hétfőn lép hatályba, de a települések polgármesterei megkapják a jogot arra, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használatának elősegítésére, vagy annak méretének növelésére intézkedéseket hozzanak.

Forrás: pecsma.hu
« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!