Pécs, a kultúra városa

FRISS KORONAVÍRUS-ADATOK: 3-AN FERTŐZŐDTEK MEG ÉS 4-EN HUNYTAK EL

2020.06.29.
Friss koronavírus-adatok: 3-an fertőződtek meg és 4-en hunytak el
3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4145 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 idős, krónikus beteg, ezzel 585 főre emelkedett az elhunytak száma, 2685-en pedig már meggyógyultak a koronavirus.gov.hu által közölt legfrissebb adatok szerint.


A régióban nem változott semmi: Baranyában 40, Somogy megyében továbbra is 22, Tolnában 13 az igazoltan fertőzöttek száma.


AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 875 FŐ, 1-EL KEVESEBB, MINT TEGNAP.


170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.
Jelenleg 1763 fő van hatósági házi karanténban. A mintavételek száma pedig 273.897.


Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.


A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.


Forrás: pecsma.hu« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!