Pécs, a kultúra városa

FRISS KORONAVÍRUS-ADATOK: TIZENNYOLC ÚJ FERTŐZÖTT ZALÁBAN EGY NAP ALATT

2020.05.14.
Friss koronavírus-adatok: Tizennyolc új fertőzött Zalában egy nap alatt
Kétszer annyi új esetet jelentettek egy nap alatt a dunántúli megyéből, mint Budapestről.


39 fővel, 3380-ra emelkedett az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma az országban, ez egy nap alatt 1,2 százalékos emelkedés, ami megfelel az elmúlt napok 1 százalék körüli növekedési trendjének. 6 beteg meghalt, ezzel 436-ra emelkedett az elhunytak száma.


Az aktív fertőzöttek száma 1775 főre csökkent. A tegnapinál 30-cal kevesebb, 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, viszont közülük 4-gyel többen vannak lélegeztetőgépen, 49-en.
Zala megyében 18-cal nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma, míg Budapesten mindössze 9-cel, Pest megyében pedig 3-mal. A viszonylag alacsony lakosságszámú Zalában történt Budapest, Pest és Fejér után a legtöbb igazolt koronavírus-fertőzés.


Baranyában továbbra is 36 koronavírus-fertőzést tüntet fel a kormányzati oldalon található térkép, ez az adat már hosszú ideje nem változott, azaz az aktív betegek száma nagyon alacsony lehet.
1169-en meggyógyultak, egy nap alatt 67 embert minősítettek gyógyulttá, ami megint több, mint az új fertőzöttek száma. A tegnapinál valamivel többen, 11.084-en vannak hatósági házi karanténban, és 123.258 mintavételt végeztek akkreditált laboratóriumban.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!