Pécs, a kultúra városa

FRISS KORONAVÍRUS-ADATOK: ÖTEN FERTŐZŐDTEK MEG, NEM HUNYT EL SENKI

2020.07.08.
Friss koronavírus-adatok: öten fertőződtek meg, nem hunyt el senki
Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4210 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak a koronavirus.gov.hu által közölt legfrissebb adatok szerint.


A régióban nincs változás: Baranyában továbbra is 40, Somogy megyében 22, Tolnában 13 az igazoltan fertőzöttek száma.


AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 736 FŐ.


132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.
Jelenleg 1909 fő van hatósági házi karanténban, a mintavételek száma 288.693.


Megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.


A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.


Az Országgyűlés a napokban fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!