Pécs, a kultúra városa

HELYI PATIKA SEGÍTI KÖLCSÖNAUTÓVAL A PÉCSI IDŐSEK ÉS RÁSZORULÓK ELLÁTÁSÁT

2020.05.19.
Helyi patika segíti kölcsönautóval a pécsi idősek és rászorulók ellátását
Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) Pécs területén szociális segítő tevékenységet végez. A veszélyhelyzet során az alapfeladatokon kívül jelentős plusz feladat hárult az intézményre és munkatársaira: többek között a PAPI (Program a Pécsi Idősekért) Program keretében vállaltak szervezési feladatokat, melyekhez most jelentős segítséget kaptak egy kölcsönautó formájában.


– A COVID-19 miatt előállt veszélyhelyzetben új együttműködő partnerre talált intézményünk. A pécsi önkormányzat időseket segítő programja és a SIPO Zsolnay Patika együttműködésében az ECSGYK részére legkevesebb egy hónapnyi használatra átadták a SIPO mobilt, mellyel intézményünk mindennapi munkáját igyekeznek megkönnyíteni – így a szociális szervezet képviselete.


A SIPO mobil, azaz a patika által rendelkezésükre bocsátott autó nagyon nagy segítséget nyújtott az idősek gyógyszereinek és élelmiszereinek beszerzéséhez, valamint a postai ügyintézéshez. Ezen felül ezzel oldották meg a kijárási korlátozás ideje alatt az adományok kiszállítását a rászorulókhoz, valamint a meleg ebéd-adomány kiszállítását is.


A jótékony kölcsönbeadással a SIPO Patikák igyekeznek támogatni a lakosság egészségének és jólétének megőrzését, és lehetőségeikhez mérten segíteni a szociális munkások és szociális segítők mindennapi tevékenységét.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!