Pécs, a kultúra városa

ÍGY ENYHÜLNEK A KORLÁTOZÁSOK A HÉTVÉGÉN

2020.05.08.
Így enyhülnek a korlátozások a hétvégén
Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések.

Pécsen a belvárosban sok étterem, kávézó és cukrászda megnyitotta kerthelyiségét, néhány szálloda pedig június elejétől várja a vendégeket. Hétfőtől a vásárcsarnokban is folyhat árusítás.

A PÉCSI-TÓ KÖRNYÉKÉN A HÉTVÉGÉTŐL LEHET MÁR SPORTESZKÖZÖKET KÖLCSÖNÖZNI IS.

A Harkányi Gyógyfürdő és a siklósi fürdő viszont még nem fogad vendégeket.

A balatoni városok eltérő mértékben vezetnek be lazító intézkedéseketBalatonfüreden pénteken megnyitották a strandokat, parkolókat, zöldterületeket, szombattól a játszóterek is használhatók.

Tihanyban is kinyitnak a strandok, de csak a kijelölt, központi parkolókban lehet autóval megállni.

Keszthelyen a hétvégén már lehet sétálni, kutyát sétáltatni, kerékpározni és horgászni a Balaton-parton, de a sétányként is használható strandok még nem látogathatók, a játszótereket és a kültéri sporteszközöket sem lehet használni.

Szigligeten is zárva maradnak a játszóterek, a strand és a vár is. Alsóörsön sem lehet használni a játszótereket, a két kilátó sem látogatható. Siófokon a szinte nyárias időjárás miatt sok látogatóra számítanak, ezért óvatosságra kérnek mindenkit, ott a játszótereket egyelőre zárva tartják.

Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!