Pécs, a kultúra városa

ÍGY LESZNEK NYITVA A PÉCSI ÁRUHÁZAK! - 2020.03.27.

Ahogy az várható is volt, hazánk nagyobb élelmiszerláncai sorra bejelentették, hogyan módosítják nyitvatartásukat a koronavírus okozta járvány miatt. Biztonsági intézkedéseket mindenki foganatosított, ám emellett vannak olyanok is, akik komolyan szabályozzák a bevásárlást.
Így lesznek nyitva a pécsi áruházak! - 2020.03.27.

Ma már nincsen olyan nagyobb áruház, aminek az ajtaján ne figyelmeztetne külön írás arra, mi tegyünk a fertőzés elkerülése érdekében. Csak annyit vegyünk egy-egy áruból amennyi feltétlenül szükséges, ne a csúcsidőben vásároljunk be, és lehetőség szerint minél kevesebben menjünk. A pénztárnál a távolságot mindenképpen meg kell tartani egymás között (van olyan üzlet, ahol a földre ragasztott csíkok jelzik a következő vásárló helyét), inkább bankkártyával fizessünk. A pékárukat kézzel ne fogjuk meg.


Fontos azt is tudatosítani, hogy március 28-tól a délelőtt 9–12 óra közötti idősáv csakis az időseké, a 65 év feletti veszélyeztetett korosztályé. Ebben a pár órában a kormány rendelete szerint az ott dolgozók kivételével csak ők tartózkodhatnak az élelmiszerboltokban, patikákban, drogériákban.


Az említett boltokon kívül, gyakorlatilag minden vállalkozás, áruházlánc bajba kerül, hiszen hiába vannak nyitva 15 óráig, vészesen meg fog csappanni a forgalom, ha a pécsiek – egyébként nagyon helyesen – otthon maradnak.


Szigorít a Spar


A magyar Spar és Interspar áruházak hétköznapokon 6.30 és 19 óra között tartanak majd nyitva, hétvégén viszont üzletenként változó nyitvatartással számolhatunk.


Mivel az online megrendeléseik száma jelentősen megnőtt, hétfőtől bővül az idősáv, amelyben rendelhetünk, immár 22 és 23 óra között is lehetséges lesz a kiszállítás. Ám komoly szigorítások léptek életbe az online rendelések terén: a lédig termékeknél legfeljebb 5 kilogramm kérhető, a darabáron árult termékekből személyenként maximum 10 darabot lehet kérni. A fizetés pedig kizárólag előre, online módon történik.


Az üzletekben a gyorsabb, kártyával történő fizetés esetében eddig ötezer forintos vásárlás felett kellett PIN-kódot ütni. Március 27-től ez a határ tizenötezer forintra módosult.


Azok a dolgozók, akik ezekben a nehéz napokban is „szolgálatba állnak”, bónuszban részesülnek: minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint jár még nekik. Ez a havi bérrel együtt érkezik majd. A veszélyeztetett – 65 éven felüli – dolgozókat március 18-tól már felmentették a munkavégzés alól és fizetett szabadságra mehettek.Nem lesz éjjel-nappali Tesco


Április 2-től a Tesco is lerövidíti áruházai nyitvatartását. Ezt többek között a megváltozott vásárlói szokásokkal indokolták.
Az eddig éjjel-nappal nyitva tartó hipermarketek ezután csak 6 és 22 óra között fogadják a vásárlókat. Azok a kisebb üzletek, amelyek eddig 21 óráig tartottak nyitva, most már 19 órakor bezárják ajtóikat.


Rövidít az ALDI is


Az ALDI is módosított a hagyományos nyitvatartáson a járvány miatt: hétfőtől szombatig rövidített idősávban, 8-tól 19 óráig várják a vásárlókat. A vasárnap pedig 8-tól 18 óráig. Aki már járt valamelyik ALDI üzletben, az látta a plexiket, amiket a pénztárakhoz szereltek fel, így védve a pénztárosokat és a vásárlókat is.


Sok áruháznál lehetőség az online vásárlás is


A Lidl nem változtat


A Lidl viszont továbbra is ugyanúgy tart nyitva, ahogy eddig is. Természetesen azért szigorítottak ők is, minden dolgozóra maszk került, plexit a pénztárosok ugyanúgy kaptak. A vásárlási szokásokra vonatkozó intelmeket pedig a Lidl áruházak is kiakasztották az ajtóikra.


Búcsú a Decathlontól


Szomorú hír a sportok szerelmeseinek, hogy a Decathlonoknak országszerte búcsút kell intenünk határozatlan időre. Március 27-én 15 órától már nem fogadnak vásárlókat. Közleményükben azért arra buzdítanak, otthon ne hagyja abba senki a sportolást, ami az egészséges élet elengedhetetlen része!


A legnagyobb üzletház is kihalttá vált


Nincs könnyű helyzetben az Árkád, Pécs legnagyobb bevásárlókomplexuma. A számos szolgáltatást magába foglaló üzletház a Facebookon hosszas posztban ismerteti, mely típusú üzletek nyitvatartása hogyan módosul. Az élelmiszer-, gyógyszerboltok, drogériák hétfőtől szombatig 21 óráig, vasárnap 19 óráig vannak nyitva, minden más jellegű üzlet 15 órakor bezár.


A lakberendezési boltok is korán zárnak


A Kika egységesen, minden nap 9-től 15 óráig tart nyitva – főleg igaz ez az üzletben található étteremre és kávézóra. A Mömax nyitvatartására rákeresve 8–15 órát találunk. A Jysknél felhívják a figyelmet arra, hogy az online vásárlás továbbra is biztosított, az áruházak viszont egységesen 8-tól 15 óráig tartanak nyitva.


A Plazában sem lehet tömegről beszélni


A Pécs Plaza legfőbb vonzereje, a Cinema City már régen bezárt, ugyanígy a népszerű Cutler edzőterem is. Az ételudvar és számos bolt 15 órakor bezár, a DM, lévén drogéria, a hét minden napján 18 óráig nyitva van.Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!