Pécs, a kultúra városa

KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS A PÉCSI KÖZTERÜLETEKEN

2020.11.11.
Kötelező maszkviselés a pécsi közterületeken
Három park és mecseki területek kivételével a mai naptól kötelező a maszkhasználat a pécsi közterületeken.
   
A november 10-én éjszaka megjelent kormányrendelet a 10 ezer lélekszám feletti települések polgármestereire ruházta a döntés jogát a közterületi maszkhasználatot illetően.
   
Pécs polgármestereként november 11-étől rendeletben teszem kötelezővé az orrot és szájat is eltakaró maszk használatát Pécs minden közterületén és nyilvános helyén.
   
A szabályozás alól kivételt képez Pécs közterületi parkjai közül
  • a Béke Park
  • a Szabolcsi Emlékpark
  • a Tüskésréti Szabadidőpark.
Kivételt képeznek továbbá azok a pécsi közterületek, amelyek a Dömörkapui út – Ángyán János út – Bárány út – Erdész út vonalától északra esnek – a könnyebb tájékozódás érdekében ezt térképen is megjelenítettük.
   
A fent említett három parkban, a fenti útvonaltól északra eső területeken, valamint a szabályozás által nem érintett Mecseki és Malomvölgyi Parkerdőkben, Égervölgyben saját magunk és embertársaink védelmében azt ajánlom a pécsieknek, hogy tartsanak maguknál maszkot, és kezdjék el viselni, ha kellő védőtávolságot nem tudnak másoktól tartani.
   
Fontos, hogy a kötelező maszkviselést előíró rendelet érvényes az olyan nyilvános helyekre is, mint például az áruházak parkolója.
   
A kormány korábbi intézkedései nyomán továbbra is kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedésben résztvevő buszokon, a buszmegállókban és boltokban.
   
A pécsi önkormányzat korábbi rendeletei értelmében továbbra is kötelező a maszk viselése a Vásártéren, a Vásárcsarnokban és a pécsi piacokon.
   
A nyitvatartási rendnek megfelelően – ha van ilyen – továbbra is látogathatók a pécsi kutyafuttatók, ahol szintén kötelező a maszk viselése.
   
A rendelet a kormány döntése értelmében a felnőttekre és a 6. életévüket betöltött gyermekekre vonatkozik. A kormányrendelet értelmében a sporttevékenységet végzők részére nem kötelező a maszk viselése a közterületeken. A közterületeken, parkokban sportoló pécsiektől azt kérem, hogy fokozottan ügyeljenek a kellő távolság megtartására.
   
Arra kérek minden pécsit, hogy vigyázzanak magukra és egymásra, felelős magatartással igyekezzünk együtt tenni a koronavírus terjedésének lassításáért.
   
Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!