Pécs, a kultúra városa

KÖZLEMÉNY - ÓVODAI ÜGYELET ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉS

2020.05.08.
Közlemény - óvodai ügyelet és gyermekétkeztetés
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata folyamatosan figyelemmel kíséri a bölcsődei és óvodai ellátás, valamint a gyermekétkeztetés iránti igényeket, és igyekszik naprakészen ennek megfelelően alakítani ellátórendszerét.

Pécs polgármestere az új koronavírus járvány kitörése után szünetet rendelt el a pécsi bölcsődékben és óvodákban, amelyek azóta ügyeleti rendszerben működnek.

Az első hetekben csökkent a kisgyermekek elhelyezése iránti igény, ám az elmúlt hetekben megfordult a tendencia. Egyre több óvodás és bölcsődés pécsi gyermek szülei kezdenek újra dolgozni, ezért hétről hétre nyitunk meg újabb óvodákat, csoportokat, illetve olyan intézményeket, ahonnan a gyermekek, szüleik meleg ételt tudnak hazavinni. Az óvodai ellátás, illetve az óvodásoknak biztosított étkezés iránti igény szinte naponta érezhetően növekszik.

A korábban nyitva tartó óvodák mellett a növekvő igényeknek eleget téve május 11-e, hétfőtől kinyit Kertvárosban a Siklósi Úti Tagóvoda 3 csoporttal, valamint az Anikó Utcai Tagóvoda 4 csoporttal, a keleti városrészben pedig a Somogyi Tagóvoda egy csoporttal. Azon iskolás és óvodás gyermekek szülei számára, akik csak a gyermekétkeztetést igényelték, ezen a héten megnyitottuk a Sétatér óvodát is átvételi pontként.

A város önkormányzata folyamatosan méri a beérkező, gyermekek nevelésével, elhelyezésével és étkeztetésével kapcsolatos igényeket, és mindent megtesz, hogy a pécsi szülők a gazdaság újraindulásával vissza tudjanak térni a munka világába.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!