Pécs, a kultúra városa

LEZÁRULT PROJEKT

Lezárult az EFOP-2.2.19-17-2017-00103 kódszámú, „Járóbeteg szakellátás fejlesztése a Dr. Veress Endre utcai rendelőintézetben” tárgyú pályázat megvalósítása.

A Dr. Veress Endre utcai rendelőt üzemeltető Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. segítségével 2017. május 19. napján, az előző városvezetés idején nyújtotta be pályázatát a Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése tárgyú felhívásra. Az EFOP-2.2.19-17-2017-00103 kódszámon regisztrált, „Járóbeteg szakellátás fejlesztése a Dr. Veress Endre utcai rendelőintézetben” című pályázat kapcsán 2017. december 4. napján hozott támogató döntést az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága. A pályázat 100 %-os támogatás intenzitás mellett 291 185 000 Ft támogatásban részesült.

A projektet Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények igazgatósága a következő szellemben valósította meg: a járóbeteg ellátórendszer infrastruktúráját a szakmai kompetenciákhoz és a kor technikai elvárásaihoz kell igazítani, a korszerű technológiák és eszközök segítségével. Továbbá kiemelt cél, hogy a szolgáltatások általános színvonala és a munkafeltételek minősége javuljon a korszerű orvos szakmai technológia beszerzése révén. A projekt eredményeként 6 szakma (szemészet, neurológia, nőgyógyászat, röntgendiagnosztika – ultrahang, kardiológia, bőrgyógyászat) fejlesztésére került sor a rendelők felújításával, valamint a kapcsolódó orvosi eszközök beszerzésével. A pályázat keretében a következő eszközök beszerzése történt meg:
• Nőgyógyászat UH 3D, 4D, lineáris, konvex fejjel, nőgyógyászati ultrahang vizsgálatra
• Radiológia UH lieáris, konvex fejjel, Dicom rendszerrel, belgyógyászati ultrahang vizsgálatra
• Kardiológia UH alkalmazási csomaggal, 4 aktív csatlakozóval, 2 fejjel, kardiológiai szívultrahang viszgálatra
• KAVO digitális panoráma röntgenkészülék fogászati diagnosztikai vizsgálatra
• EMG neurológiai készülék, ideggyógyászati diagnosztikai vizsgálatra
• OCT Optikai tomográf szemészeti vizsgálathoz ideghártya, látóideg vizsgálatra,
• Noncontact tonométer szemészeti vizsgálathoz levegős szemnyomásmérés fizikai kontaktus nélkül
• Kerato-refractométer Szemészeti vizsgálathoz szaruhártya vizsgálathoz
• Rosacea lézer Bőrgyógyászati kezelő eszköz (orr, arc, láb visszérkezelése)
• Iontoforezis készülék hyperhidrosis kezelésre Bőrgyógyászati kezelő eszköz (kóros izzadás kezelésére)
• Meglévő fogászati röntgen digitalizása
• Hologic digitális mammográf készülék

A Dr. Veress Endre utcai rendelőintézet komplex szemléletű fejlesztése azonban az eszközök és kapcsolódó rendelők felújításával nem állt meg, hiszen jelenleg is folyamatban van a TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00006 kódszámú, Veress Endre utcai rendelő energetikai felújítása tárgyú projekt keretében az intézmény külső és belső felújítása. A fejlesztések révén nyárra a városrész lakói és az itt dolgozók egy minden igényt kielégítő rendelőintézettel gazdagodnak.

PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények


2020. MÁRCIUS 26.
« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >