Pécs, a kultúra városa

MÁJUS 31-IG LEHET BEVÁLTANI A REZSIUTALVÁNYOKAT

2020.05.18.
Május 31-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat
Május 31-éig lehet felhasználni a 2019-ben kapott rezsiutalványokat, de a járvány miatt csak a postán – emlékeztetett Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár hétfőn a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.


A Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára azt kérte, hogy senki ne hagyja utolsó pillanatra az
utalványok felhasználást, különös tekintettel arra, hogy május 31. pünkösd vasárnapra esik.


FÓNAGY JÁNOS JAVASOLTA, HOGY AZ IDŐSEBB, A JÁRVÁNY MIATT VESZÉLYEZTETETT KOROSZTÁLY AZ UTALVÁNYOK BEVÁLTÁSÁT BÍZZA A CSALÁD FIATALABB TAGJAIRA.


Ha pedig erre nincs lehetőség, a hatvanévesnél idősebbek közvetlenül a nyitás után keressék fel postát, akkor ugyanis elsőbbséget élveznek – tette hozzá.


AZ UTALVÁNYRA MINTEGY 2,6 MILLIÓ NYUGDÍJAS VOLT JOGOSULT TAVALY ŐSSZEL.


Az utalványok 98 százalékát – mintegy 22,5 milliárd értékben – átvették, az átvett utalványok 97 százalékát pedig – csaknem 22 milliárd forint értékben – fel is használták a nyugdíjasok gáz- és villanyszámláik kiegyenlítésére.


Fónagy János emlékeztetett arra, hogy az utalványokat kizárólag földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetésére lehet felhasználni, és készpénzre nem váltható. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalvány nem névre szóló, azt bárki átadhatja rokonának, ismerősének.


Hozzátette: a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékoztatást kérni a részletekről.
Az államtitkár megköszönte a Magyar Posta dolgozóinak áldozatos munkáját a koronavírus-járvány idején.


Fónagy János kitért arra: a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentés, majd az Erzsébet-utalványok és a rezsiutalványok biztosítása „azt a következetes kormányzati célt szolgálják, hogy az idősebbek is részesüljenek a gazdaság jó eredményeiből. A kormány az idősek támogatását különösen fontosnak tartja, hiszen ők egész életüket ledolgozták ezért az országért” – fogalmazott.


Hozzátette: ezért döntött úgy a kormány, hogy 2021-től visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, ezen felül a nyugdíjasok a gazdaság eredménye alapján továbbra is jogosultak nyugdíjprémiumra.


A kiemelt kép forrása: napi.hu


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!