Pécs, a kultúra városa

MÁTÓL MOBILJEGGYEL IS UTAZHATUNK A PÉCSI BUSZOKON

2020.04.29.
Mától mobiljeggyel is utazhatunk a pécsi buszokon
Új elővételi jegyvásárlási megoldást tesz elérhetővé a pécsi utasoknak a Tüke Busz Zrt. A mobiljegy mint elővételi menetjegy a járvány miatt kialakult helyzetben biztonságosan, érintésmentesen használható. A társaság április 29-étől vezeti be járatain a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzmentes jegyet – olvasható a Tüke Busz lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Azokat az utasokat, akik applikációban vásárolják meg jegyeiket a Tüke Busz Zrt járataira, nem terhelik plusz költségek. Az elektronikus jegy ára 350 forint, ami megegyezik a papír alapú jegyek árával.
A JEGY AZ ÉRVÉNYESÍTÉS PILLANATÁTÓL KEZDŐDŐEN JOGOSÍT FEL UTAZÁSRA.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazásának segítségével a jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt is.
A szolgáltatás eléréséhez szükséges alkalmazás Android (Google Play Áruház alkalmazás) és iOS (Apple App Store alkalmazás) alapú mobiltelefonokon egyaránt elérhető.

A mobiljegy használatához az utasnak először le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazását és abban regisztrálnia kell. Majd a felszálláskor érvényesíteni kell a mobiljegyet a kihelyezett QR-kódok segítségével.

A JEGYET AZ EGYENLEGRŐL, VAGY BANKKÁRTYA SEGÍTSÉGÉVEL TUDJUK MEGVENNI.
Az applikáció használatához, a mobiljegy érvényesítéséhez aktív adatkapcsolat szükséges, és fontos az is, hogy a mobiltelefonunk megfelelő töltöttségi szinten legyen – hívja fel a figyelmet a Tüke Busz.

Így használhatjuk a mobiljegyet

1.   Először tehát le kell töltenünk a N
emzeti Mobilfizetési Zrt., vagy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján közzétett mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnunk kell.

2.   A *-gal jelölt adatok megadása, valamint az üzletszabályzat és adatvédelmi tájékoztató elfogadása kötelező. A felhasználónév és a jelszó megadása után már nem lehet ezen módosítani. Sikeres regisztrációnál a felhasználó e-mailt kap a megadott címre (erre kattintva aktiválhatja regisztrációját.)

3.   A vásárlás menüpontban válasszuk ki a települést (Pécs) és a szolgáltatót (Tüke Busz Zrt.), valamint a díjterméket (menetjegy). A fizetés egyenlegből (a regisztráció során a felhasználói fiókhoz készül egy belső számla, a regisztráció során a beállítások menüpontban van mód pénzt feltölteni rá) és bankkártyával lehetséges.

4.   Felszállás előtt válasszuk ki a már megvásárolt menetjegyet, majd nyomjuk meg az „Érvényesítés járművön” feliratú gombot, így beolvasható az autóbuszon elhelyezett érvényesítő QR-kód. Az elsőajtós felszállási rend szüneteltetésének ideje alatt a kódbeolvasás után az animációt nem kell bemutatni a sofőrnek.

5.   Ha a járaton ellenőrzésre kerül sor, a felszálláskor érvényesített jegyen meg kell nyomni a „kód újraolvasása” feliratú gombot, majd be kell olvasni az ellenőr által mutatott kártyát. A megjelenő animációt kell bemutatni az ellenőrnek.
A mobiljegyvásárlással kapcsolatban további részletes információk ide vagy ide kattintva érhetők el, illetve a Tüke Busz Zrt. bérletpénztáraiban és az autóbuszokon elhelyezett tájékoztatókon.
   
Forrás: pecsma.hu« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!