Pécs, a kultúra városa

MIÉNK ITT A TÉR

ZÖLD VÁROS LAKOSSÁGI PÁLYÁZAT II.
„MIÉNK ITT A TÉR”

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012-ben fogadta el az Ökováros-Ökorégió Programot a város közép – és hosszú távú fejlesztési stratégiáját, majd 2014-ben a Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. Mindkettő központi elve a társadalmi-, gazdasági-, ökológiai fenntarthatóság.


2012. évtől az Önkormányzat civil szervezetek és oktatási intézmények számára a fenntarthatóság különböző területeinek támogatására pályázatokat írt ki. Az elmúlt 7 évben a támogatásoknál fő hangsúlyt a jövő generációjának szemléletformálása kapta. Pécs városának fenntartható, élhető várossá válásához, azonban szükséges minél szélesebb körben a lakosság, a gazdálkodó szervezetek és a különböző intézmények bevonása. Ennek a megvalósulásának elősegítésére PMJV Közgyűlése 2019. június 20-i döntése alapján 30 millió forintos kerettel vissza nem térítendő pályázati alapot hoz létre közösségi terek létrehozására, zöldítésére, megújítására.


Ebben a pályázatban a városi tér fenntartható használata, a városi közösségek együttműködése, a természeti környezet értékeinek és az urbanizált városi lét kulturális értékeinek együttes szem előtt tartása és megőrzése azok a prioritások, melyekre a pályázóknak reflektálni kell. A támogatott projektek Pécs közterületein megvalósítandó tevékenységek, melyek a választott közterület állapotának közösségi javítására, hasznos funkcióval való megtöltésére, élhetőbbé tételére irányulnak. A témához illeszkedve a kiíró olyan ötletek, javaslatok megvalósítását támogatja, amelyek a közterület környékén élőkkel, lakóközösség(ek)kel, intézmény(ek)kel, vállalkozásokkal, civil szervezetekkel együttműködésben vállalják egy általuk kiválasztott, kihasználatlan közterület, park, tér természetes alapanyagokkal történő rendbetételét, szépítését, karbantartását és/vagy a tér élettel való megtöltését, bővítését (pl. lugas, pergola, szabadtéri fitnesz eszköz, pad, felnőtt játszótér stb). A pályázónak vállalnia kell az általuk kialakított mű két éves fenntartását, melynek költségeit szerepeltetni lehet a pályázatban!


Részletes leírás ide kattintva letölthető...
Elszámoló űrlap ide kattintva letölthető...« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >