Pécs, a kultúra városa

MÍG TOMBOL A KORONAVÍRUS, SEGÍTSÜNK A KÖRNYEZETÜNKBEN ÉLŐ IDŐSEKNEK!

2020.03.30.
Míg tombol a koronavírus, segítsünk a környezetünkben élő időseknek!
Szinte mindenki ismer olyan idős embert, aki egyedül lakik, ráadásul családja – ha egyáltalán van neki – tőle messze él, emiatt a jelenlegi vészhelyzet alatt magára van utalva. Sokan közülük minden figyelmeztetés és rendelet ellenére kénytelenek kimozdulni otthonról, hiszen muszáj élelmiszerhez, gyógyszerhez, orvoshoz jutniuk a járvány idején is. Mivel azonban az idősek és betegek a koronavírus által leginkább veszélyeztetettek, ez komoly problémákhoz vezethet. Lássuk, Pécsett mégis hogyan támogathatjuk a nálunk rosszabb helyzetben lévőket ínséges időkben.

Önkéntesekkel segít a pécsi alapítvány járvány idején is
A pécsi Nevetnikék Alapítvány önkéntesei a vészhelyzetben az idős és krónikus betegségben szenvedő városlakókat vették a szárnyaik alá, élelmiszer és gyógyszerek beszerzésében segítenek nekik.

– Aki nem tud megkérni mást, hogy segítsen, hívhat minket a 06 30 580 4427-es számon, vagy írhat az info@nevetnikek.hu címre. A csomagot az ajtó elé tesszük le, mert fontos, hogy a segítségre szorulók ne találkozzanak az önkéntessel a fertőzésveszély elkerülésének érdekében. A bevásárlás összegét a lábtörlő alatt érdemes hagyni, de banki átutalással is rendezhető, ezt az adott önkéntessel kell megbeszélni. Az időseknek, betegeknek azt üzenjük: maradjanak otthon és vigyázzanak magukra, hogy mi is vigyázhassunk rájuk – magyarázta Kőműves Glória, az alapítvány kuratóriumi elnöke és programkoordinátora.

Kőműves Glória felhívta a figyelmet arra is, hogy várják fiatal önkéntesek jelentkezését, akiknek van kapacitásuk segíteni embertársaikon: az info@nevetnikek.hu címen jelentkezhetnek lakcím, telefonszám megadásával, hogy bekapcsolódjanak az idősek megsegítésébe.

Kezdeményezzünk, segítsünk önzetlenül a környezetünkben élőknek!
Az csak természetes, hogy az ember a tőle nem túl távol élő idősebb rokonait támogatja ebben a szorult helyzetben. Sok társasházban élő fiatal pedig önként felajánlja segítségét szomszédainak is. Legyen az bevásárlás, postai ügyintézés, vagy gyógyszerek kiváltása, sokat jelent ez a fajta társadalmi felelősségvállalás.

Arra viszont mindenképp figyeljünk, hogy a jó cselekedet ne fordulhasson tragédiába: ha betegnek érezzük magunkat, inkább hagyjuk a dolgot, és ha lehetséges, egyáltalán ne érintkezzünk azzal, akinek a kért dolgokat beszereztük. Természetesen mindezek mellett pedig tartsuk be a szakemberek által javasolt higiéniai előírásokat is.

Forrás: pecsma.hu« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!