Pécs, a kultúra városa

MIT JELENT A KORLÁTOZÁSOK CSÖKKENÉSE A PÉCSI NAGYVÁLLALATOK SZÁMÁRA?

2020.05.08.
Mit jelent a korlátozások csökkenése a pécsi nagyvállalatok számára?
Pécsett és környékén több nagyvállalat is működik, akiknek nyilvánvalóan a kormányzati rendeletek mellett saját szabályokat is alkalmazniuk kellett a járványhelyzet miatt. Megkérdeztünk néhány nagyobb céget, most, az enyhítések következtében hogyan folytatják a munkát.

Az operatív törzs ajánlása alapján a pécsi Hauni Hungariánál egyelőre semmilyen enyhítést nem vezettek be, az összes eddigi intézkedés érvényben van, melyekről ITT írtunk korábban. A cég egyébként követte a nemzetközi eseményeket és már február végén elkezdte a készülődést egy esetleges járványhelyzetre.

A Honsa Kft. legfontosabb céljai a higiéniai szabályok betartása, a munkavállalók védelme, és a vevők kiszolgálása. Ez utóbbit jelenleg a munkaidőkeret alkalmazásával, csökkentett műszakos órákkal oldják meg, így tarthatóvá vált a biztonságos távolság egymástól.

– Munkavállalóink részére a cég területén a járvány megelőzése céljából több óvintézkedést is tettünk, amelyek mind a mai napig érvényesek: munkatársaink több helyen fertőtlenítőszereket és védőmaszkokat vehetnek magukhoz; a takarítószemélyzet naponta többször fertőtleníti a helyiségeket, kiemelt figyelmet fordítva a központi helyekre, mint például az étkezőkre; szintén nagy hangsúlyt fektetünk az országos javaslatok betartására. Ezenkívül sok alkalmazottunknak biztosítottuk az otthoni munkavégzés lehetőségét. Minimálisra csökkentettük a személyes találkozások számát. Az európai autógyárakban a termelés fokozatos felfuttatásával a Honsa termékeire is megnő a kereslet és új bevezetés alatt álló projektek bemintázásával is folytatja működését az alapvető higiéniai szabályok és a korábban tett óvintézkedések betartása mellett – tájékoztatott a cég képviselete.

A pogányi Magnus Aircraft vezérigazgatója, Boros László lapunk megkeresésére arról tájékoztatott, hogy termelésük egy rövid átmeneti időszak után a jövő héttől visszaáll a teljes működésre, azonban az általuk, illetve a kormány által megfogalmazott járványügyi szabályok továbbra is érvényben maradnak.

– Működésünk az elmúlt másfél hónapban sem állt le: az említett időszakra a munkaköröktől függően home office-t, illetve A/B műszakot vezettünk be. Valamint a munkaidőkeretet is egyévesre bővítettük annak érdekében, hogy a munkaidő beosztása rugalmasabban-optimálisabban alkalmazkodhasson a bejövő gyártási igényekhez, és állományunknak kiszámíthatóbb hátteret tudjunk biztosítani. Az elmúlt időszak a kollegiális bizalom próbája volt, melyet úgy érzem, sikeresen teljesítettünk. Az elmúlt hónapok pozitív tapasztalata alapján változásokat fogunk eszközölni a hatékony munkavégzés érdekében azáltal, hogy újragondoljuk munkarendünk rugalmasságát, továbbá integráljuk kollégáink igényeit az ideálisabb munkakörnyezet kialakításához – így Boros László.

[color=rgb(34, 34, 34)][font=Verdana, Geneva, sans-serif]Az [/font][/color]IT Services Hungary Kft.-nek[color=rgb(34, 34, 34)][font=Verdana, Geneva, sans-serif] kiemelten fontos a dolgozók egészsége, és hogy világszínvonalon nyújtsák nemzetközi szolgáltatásaikat. A járvány kezdete óta biztosítják a dolgozók számára az informatikai feltételeket ahhoz, hogy otthonról dolgozzanak, és átlagosan a munkavállalóinak 98 százaléka választotta a távmunkát az utóbbi hetekben.– A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan cégünk is felkészült arra, hogy nagyobb mértékben elkezdjük az irodai munkát, ennek megfelelően maszkokat biztosítunk a dolgozóknak, speciálisan fertőtlenítjük majd az épületeket és a közösségi távolságtartás szabályait alkalmazva minimalizáljuk az egészségügyi kockázatokat. A szolgáltatásainkban jelenleg a távmunka miatt semmilyen minőségi probléma nem jelentkezik, az ügyfeleink továbbra is nagyon elégedettek velünk. A dolgozóink egy része kisgyermekekkel, másik része idősekkel él együtt, és a felmérések szerint a dolgozók túlnyomó többsége pozitív visszajelzést adott az otthoni munkavégzésről. Így az irodaépületeket megfelelő higiéniai szabályok mellett elérhetővé tesszük, de arra számítunk, hogy a következő 2-3 hónapban a kollégáink túlnyomó többsége továbbra is az otthoni munkavégzést választja – fejtette ki lapunknak Eisenbacher Csaba, az ITSH pécsi telephelyének vezetője.[/font][/color]

[color=rgb(34, 34, 34)][font=Verdana, Geneva, sans-serif]
[/font][/color]
[color=rgb(34, 34, 34)][font=Verdana, Geneva, sans-serif]Forrás: pecsma.hu[/font][/color]


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!