Pécs, a kultúra városa

NEGATÍV LETT AZ ÖSSZES PÉCSI ADÓIRODAI DOLGOZÓ KORONAVÍRUSTESZTJE

2020.04.29.
Negatív lett az összes pécsi adóirodai dolgozó koronavírustesztje
Péterffy Attila jelentette be Online Városinfóján azzal a megjegyzéssel, hogy kontrollvizsgálatot is fognak végezni.

Múlt csütörtökön a pécsi önkormányzat Adóügyi Osztálya egyik munkatársának házastársán elvégzett koronavírus-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A munkatárs és férje is tünetmentesek voltak, a teszt elvégzésére azért volt szükség, mert a házastárs olyan munkakörben kezdett volna dolgozni, ahol a tesztelését kérte a munkáltató.


Pénteken az önkormányzati dolgozón klinikai szintű tesztet végeztek, ennek eredménye negatív lett, azaz a megbízható PCR-teszt nem mutatta ki rajta a koronavírus-fertőzést. Ennek ellenére a polgármester elrendelte az adóiroda bezárását egy hétre.
Pécs önkormányzata pénteken kontakttérképet készíttetett, ez alapján 56 olyan önkormányzati dolgozót azonosítottak az adóiroda és a polgármesteri hivatal munkatársai közül, akik érintkeztek a kollégával.


Hétfő megtörtént az érintett dolgozók klinikai szintű koronavírus-tesztelése, amelynek eredményét ma délután jelentette be Péterffy Attila. A polgármester Online Városinfóján elmondta, az összes teszt negatív lett. Hozzátette, bár ez jó hír, szükség van egy kontrollvizsgálatra is, amit természetesen elvégeznek.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!