Pécs, a kultúra városa

NINCSENEK KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTEK A PÉCSI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSOTTHONAIBAN

2020.04.18.
Nincsenek koronavírus-fertőzöttek a pécsi önkormányzat idősotthonaiban
Sem a gondozottak, sem a dolgozók nem fertőzöttek. A tesztelést két hét múlva megismétlik.

A pécsi városházától szombat délelőtt érkezett közlemény szerint az önkormányzat több hete dolgozott azon, hogy a fenntartásában működő idősotthonokban klinikai szintű – azaz nem gyors jellegű – koronavírus-teszteket végeztethessen mind a dolgozókon, mind pedig a gondozottakon. A teszteket a húsvéti hétvégét követő kedden végeztették el, és szerdán adták le kiértékelésre.


A közlemény azt írja, összesen 136 tesztet végeztettek el az önkormányzat fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottján és dolgozóján, valamint két nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állományán is.


A tesztek eredménye pénteken megérkezett a munkával megbízott laboratóriumból. Mindegyik teszt eredménye negatív lett, azaz sem a megvizsgált dolgozók, sem a gondozottak nem fertőzöttek az új koronavírussal – írják.


Szakértőkkel egyeztetve mintegy két hét múlva megismétlik a tesztelést az idősotthonokban. Hozzáteszik: Pécs önkormányzata tovább dolgozik az otthonok biztonságosabbá tételén, valamint védőeszközök és fertőtlenítőszerek beszerzésén.

Forrás: pecsma.hu
« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!