Pécs, a kultúra városa

ÖNKORMÁNYZATI KÖZLEMÉNY 2020.04.21.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt keretében végeznek kivitelezési munkálatokat a Siklósi felüljáró és a Kossuth tér közötti szakaszon.
Az elkövetkező időszak legfontosabb, közlekedőket érintő változása, hogy 2020. április 24-e, péntek reggel 8 órától a Centrum parkoló keleti irányú megközelíthetősége megszűnik, a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejárat az eddigi szakaszos lezárások helyett teljes egészében lezárásra kerül.

A fentiekre való tekintettel Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy április 24-től, amennyiben a Centrum parkolóban kívánnak megállni, a parkoló megközelítésére, illetve elhagyására a Nagy Lajos király útja felöli útcsatlakozó áll rendelkezésükre. Az önkormányzat a déli irányú megközelítés mellett időszakos jelleggel biztosít egy új bejáratot a Jókai utca irányából.

A Centrum parkolóban meglévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt. A taxidroszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalom számára lesz gépjárművel megközelíthető.

A projekt természetesen a többi érintett szakaszon is zajlik tovább, az elkövetkező két hétben a következő munkálatokra kell számítaniuk a gépjárművel, kerékpárral és gyalogosan arra közlekedőknek:

A Nagy Lajos király útja és Centrum parkoló, valamint a Forrás Üzletház és a Rákóczi út között folytatódik a szegély és burkolatépítési munka. A gyalogosforgalom áthaladása minden esetben a munkaterületen kihelyezett - az aktuális munkavégzésnek megfelelő - táblák szerint történik.

Az Ipar utcától délre rövidesen befejeződnek a meglévő kerékpárút felújítási munkálatai. A gyalogos és kerékpáros forgalom áthaladása minden esetben a munkaterületen kihelyezett - az aktuális munkavégzésnek megfelelő - táblák szerint történik
.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata« vissza

RENDELETEK KIHIRDETÉSE

Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének alábbi rendeletei 2020. szeptember 26. napján léptek hatályba:

Tovább >

SZAKÉRTŐI MUNKAANYAG

Az alábbi linken elérhető a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdálkodásáról készült szakértői munkaanyag.

Tovább >

HELYI ADÓK BEFIZETÉSE

Az új koronavírus emelkedő esetszámait, valamint a pécsiek egészségét és biztonságát szem előtt tartva a pécsi önkormányzat Adóhatósági Főosztálya arra kéri a tisztelt pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, esedékes adóbefizetéseiket elektronikus úton teljesítsék.

Tovább >