Pécs, a kultúra városa

OPERATÍV TÖRZS: A VESZÉLYHELYZET MEGSZÜNTETÉSE A SIKERES VÉDEKEZÉSNEK KÖSZÖNHETŐ

2020.06.16.
Operatív törzs: a veszélyhelyzet megszüntetése a sikeres védekezésnek köszönhető
A veszélyhelyzet megszüntetése a sikeres védekezésnek köszönhető – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes kiemelte: az Országgyűlés kedden várhatóan elfogadja a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, mivel a különleges jogrend fenntartása a továbbiakban nem indokolt. A veszélyhelyzet megszűnésével az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók, valamint a kormánytisztviselők utazási korlátozásának feloldása és a mozik, színházak látogatásának engedélyezése is várható – tette hozzá.


Mivel a járvány nem ért véget, a járványügyi készenlétet továbbra is fenn kell tartani – hangsúlyozta.
Kiss Róbert felhívta a figyelmet arra is, hogy hétfőn megalakult az operatív törzs keretein belül működő járványügyi bevetési egység.


Rendkívül fontosnak nevezte az országos tisztifőorvos a “járványügyi éberség” fenntartását a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.


Müller Cecília úgy fogalmazott: a járvány “rendkívül kedvezően alakult Magyarországon, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk egy pillanatra sem, hogy a pandémia zajlik a világban, számos országban még jelentősen emelkedik a fertőzöttek” és a halottak száma, “ezért a járványügyi készültséget, éberséget változatlanul fenn kell tartanunk”; nem lehet tudni, hogyan alakul a környező országok és az egész világ járványügyi helyzete, és a vírus még Magyarországon is jelen van.


A gyerekek nyári elhelyezéséről azt mondta, amennyiben a nagyszülőnek nincs olyan betegsége, ami miatt a különösen magas kockázatúak csoportjába tartozna, és a gyermek egészséges, vigyázhatnak a nagyszülők a gyermekekre.


A tisztifőorvos azt kérte, aki úgy dönt, hogy külföldre utazik, mindenképpen alaposan tájékozódjon az adott országra érvényes szabályokról a külügyi tárca vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján, és kössön biztosítást.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!