Pécs, a kultúra városa

OPERATÍV TÖRZS: KARANTÉN NÉLKÜL UTAZHATUNK BE HORVÁTORSZÁGBÓL

2020.06.11.
Operatív törzs: karantén nélkül utazhatunk be Horvátországból
Péntektől hatósági házi karantén nélkül utazhatnak be Horvátországból a személyforgalomban a magyar állampolgárok Magyarországra – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.


Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: a korlátozásokat enyhítő intézkedések eredményeként már jelenleg is karantén nélkül utazhatnak be Magyarországra a magyar állampolgárok Csehországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Szlovéniából is.


Az operatív törzs ügyeleti központja folyamatosan elemzi a járványügyi adatokat, valamint a szomszédos országok intézkedéseit, és indokolt esetben javaslatot tesz a hatósági intézkedések enyhítésére vagy felfüggesztésére – mondta.


Házi karanténban 9167-en vannak, közülük 783 embert ellenőriznek elektronikusan, a mobiltelefonos applikáció segítségével – ismertette.


A JÁRVÁNYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN MEGINDÍTOTT BÜNTETŐELJÁRÁSOK SZÁMA 437-RE NŐTT.


Rémhírterjesztés miatt 125, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, csalás miatt 132, a járványügyi szabályok megszegése miatt pedig 28 esetben indítottak vizsgálatot – sorolta.


Kérdésekre válaszolva Kiss Róbert elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók, a katonák, a honvédségi alkalmazottak, a rendvédelmi szervek tagjai, a Nemzeti Adó és Vámhivatal alkalmazottjai és a kormánytisztviselők továbbra is csak miniszteri engedéllyel hagyhatják el Magyarországot.


A KORLÁTOZÁST A VESZÉLYHELYZET FELOLDÁSÁVAL VÁRHATÓAN FELFÜGGESZTIK – FŰZTE HOZZÁ.
Ugyancsak kérdésre válaszolva közölte, hogy a kórházparancsnokok a veszélyhelyzet feloldása után, az egészségügyi készenlét idején is ellátják feladataikat, a járványügyi intézkedések betartásának ellenőrzését, valamint a védőeszközkészletek felügyeletét.


Az alezredes arról is szólt, hogy az idősklubok működhetnek, ha a tagok betartják az előírt védőtávolságot.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!