Pécs, a kultúra városa

ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS: BIZTATÓAK A MAGYAR KUTATÁSOK AZ ELLENANYAG FELHASZNÁLÁSÁRÓL

2020.04.24.
Országos tisztifőorvos: biztatóak a magyar kutatások az ellenanyag felhasználásáról
Biztató magyar kutatások folynak a koronavírus vérplazmából kinyert ellenanyagának felhasználásával kapcsolatban, egy betegnél már is elkezdték a használatát – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a világon az elsők között a Szent László kórházban magyar kutatóknak, orvosoknak sikerült vérplazmából előállítani a koronavírus ellenanyagát és egy súlyos állapotú betegnek csütörtökön elkezdték adagolni.


Az ellenanyagot korábban megbetegedett, de már felgyógyult
emberek vérplazmájából lehet kivonni, ezért kérik a fertőzésen átesett, már gyógyult emberek jelentkezését a 30/602-9250 telefonszámon, illetve a verplazma@dpckorhaz.hu oldalon.


A szakember elmondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai a vírus környezetben való elterjedtségét is vizsgálják, a főváros szennyvizében egyelőre nem találtak koronavírust.
A járvány aktuális adatait ismertetve Müller Cecília elmondta: már 877-en vannak kórházban, ebből 61-en lélegeztetőgépen.Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!