Pécs, a kultúra városa

ORSZÁGOS TISZTIFŐORVOS: KÖSZÖNET ILLETI AZ ÁPOLÓKAT MUNKÁJUKÉRT

2020.05.12.
Országos tisztifőorvos: köszönet illeti az ápolókat munkájukért
Elismerés és köszönet illeti munkájukért az ápolókat – jelentette ki az országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.


Elismerés és köszönet illeti munkájukért az ápolókat – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.


Müller Cecília az ápolók nemzetközi napjához kapcsolódóan megköszönte az ápolók áldozatos munkáját, amelyet egész életük során végeznek.


Közölte: az ápolóknak is köszönhető, hogy már 12 koronavírussal fertőzött beteget vettek le a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban, állapotuk stabil.


Az említettek közül tizenegy beteg 60 és 79 év közötti, és van egy 40 éves is.
Stabilan, alacsonyan tartják az új fertőződések számát – közölte. Hétfőről keddre 29-cel nőtt a fertőzöttek száma, a gyógyultak száma már ezer fölött van, eddig 425-en hunytak el, az elmúlt 24 órában 4 ember halt meg – ismertette.


Csökkent a fertőzöttek, és a kórházban ápoltak száma, és ezek a kedvező eredmények olyan járványügyi helyzetet teremtettek, amelynek következtében vissza lehet térni a járvány kezdetekor alkalmazott beutalási rendhez – mondta Müller Cecília.


Szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalmi beutazás méltányossági kérelmei
Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a kérelmeket kizárólag magyarul lehet benyújtani. Az egy háztartásban élőknek elég egy dokumentumot kitölteniük, abban indokolni kell a méltányossági körülményt, lehetőség szerint okirattal is igazolva.


A különös méltánylást érdemlő esetek között említette egyebek mellett a magyarországi hatósági eljárásban való részvételt, az üzleti tevékenységet vagy a munkavégzést a megfelelő meghívólevéllel, az egészségügyi ellátás igénybevételét beutalóval, a tanulók vizsgakötelezettségének teljesítését, valamint a közeli hozzátartozó temetésén való részvételt.


Hozzátette: az elektronikus ügyintézéshez szükséges űrlapok a rendőrség honlapján elérhetők.


Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!