Pécs, a kultúra városa

ÖSSZEFOGTAK A PÉCSI KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK, ONLINE SZÓRAKOZTATJÁK A KÖZÖNSÉGET

2020.04.08.
Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, online szórakoztatják a közönséget
Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy közönségüket online kulturális tartalommal szórakoztassák a veszélyhelyzet idején – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A részt vevő intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben – hangzott el a műsorban.
Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója elmondta: a szimbolikus összefogás lényege, hogy a városban található intézmények amellett, hogy kulturális tartalmakat osztanak meg saját felületeiken, felhívják a közönség figyelmét a többi intézményre is.

Mint mondta: az intézmények ebben a helyzetben sem akarják elveszíteni nézőket, ezért kulturális tartalmakkal töltötték fel online felületeiket. A kezdeményezéshez csatlakozó intézmények között említette a teátrum mellett a Pannon Filharmonikusokat, illetve a Bóbita Bábszínházat.

A színházigazgató beszélt arról is, hogy a Magyar Költészet Napja alkalmából minden színészük felmond egy verset otthon és ezekből a nézők egy sorozatot láthatnak a teátrum oldalán. A Pécsi Nemzeti Színház oldala, amelyre háromnaponként kerülnek fel új előadások, nagyon népszerű, sok látogatót vonz, mintegy 40 ezren kattintottak rá – tette hozzá.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a színészek nem maradtak munka nélkül, már megkezdődtek A László király visszatér című darab olvasópróbái az online térben.

Forrás: pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!