Pécs, a kultúra városa

PÉCS KEDVENC ZENEKARA IS AZ OTTHONMARADÁSRA BUZDÍT

2020.04.21.
Pécs kedvenc zenekara is az otthonmaradásra buzdít
Otthonmaradásra buzdítva az embereket Bartók Béla Concertójából játszanak részletet a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) muzsikusai – tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Mint azt közleményükben írták, a zenekar YouTube-csatornáján elérhető videókon a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című, különböző hangszereken életre keltett dallammal öt zenész és egy magánénekes arra hívja fel a figyelmet az otthonmaradásra.

A PFZ KÖZLEMÉNYÉBEN EMLÉKEZTETETT ARRA, HOGY A MŰVÉSZEK ÉS A ZENEKARI MENEDZSMENT IS OTTHONI MUNKAVÉGZÉS KERETÉBEN DOLGOZIK.

A zenészek lehetőségeik szerint lakásukon, igény esetén a Kodály Központban elszeparáltan végzik a felkészülést, gyakorlást, az együttes pedig online, különböző fórumokon igyekszik közönségével tartani a kapcsolatot – emelték ki a közleményben.

Kitértek arra, hogy a komolyzene magas szintű elsajátítása, gyakorlása fegyelemre tanít, s ezt a fegyelmezettséget is jelzi, hogy a hetvenhét gyermeket nevelő, csaknem száznegyven fős munkavállalói közösség és családjaik körében eddig nem fordult elő koronavírusos megbetegedés.

Íme az első felvételek:Az alábbi felvételen Tuzson Tamás, a Pannon Filharmonikusok brácsaművésze és a magánénekes Szente Melinda üzenetét hallják.


Alább Varga Ferenc, a Pannon Filharmonikusok kürtművésze üzen.


Harmadikként Codeluppi-Szabó Gabriella, a PFZ fuvolaművészének üzenetét hallják.Forrás:pecsma.hu


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!