Pécs, a kultúra városa

PÉCS ÖNKORMÁNYZATA UGYANAKKOR ELKÖTELEZETT A TEKINTETBEN, HOGY SEGÍTSÉGET NYÚJTSON MINDEN OLYAN SZÜLŐNEK, AKI BÖLCSŐDÉS, ÓVODÁS KORÚ GYERMEKÉNEK FELÜGYELETÉT NEM TUDJA MEGOLDANI.

Pécs önkormányzata ugyanakkor elkötelezett a tekintetben, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, aki bölcsődés, óvodás korú gyermekének felügyeletét nem tudja megoldani.
Pécs önkormányzata ugyanakkor elkötelezett a tekintetben, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, aki bölcsődés, óvodás korú gyermekének felügyeletét nem tudja megoldani.
Az új koronavírus terjedésének lassítását az szolgálja leginkább, ha mindenki, aki teheti, otthon marad. Pécs önkormányzata ugyanakkor elkötelezett a tekintetben, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, aki bölcsődés, óvodás korú gyermekének felügyeletét nem tudja megoldani. Az továbbra is fontos cél, hogy a gyermekek felügyelete ne maradjon a nagyszülőkre.


Ebből a célból március 14-én, szombaton Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Pécs polgármestereként egyebek mellett azt a döntést hoztam, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák március 17-e, keddtől ügyeleti rendszerben működnek és biztosítják a közétkeztetést az ellátást igénylő gyermekek részére.


Március 16-án, hétfőn az időközben megjelent kormányrendelettel élve Pécs polgármestereként kiterjesztem a fenti döntést a Pécsett működő, de nem önkormányzati fenntartású (egyházi, egyetemi vagy magán) bölcsődékbe és óvodákba járó gyermekek körére is március 17-e, keddtől. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy védelmet, felügyeletet és étkezést biztosítunk ebben az ügyeleti rendszerben minden pécsi kisgyermek részére, akinek a szülei ezt kérik, az új koronavírus miatt meghirdetett egészségügyi veszélyhelyzet idején.


Azt kérem a pécsi egyházi, egyetemi és magánfenntartásban működő bölcsődék és óvodák vezetőitől, hogy a döntés részleteit illetően keressék fel a pécsi önkormányzat Humán Főosztályának vezetőjét, dr. Maulné dr. Tóth Csillát (maul.csilla@ph.pecs.hu, +36 30 600 7481).


Az elsődleges cél természetesen továbbra is az, hogy aki teheti, otthon gondoskodjon gyermekéről, és ne bízza ezt a veszélyeztetett korú nagyszülőkre. Arra kérem a tisztelt pécsi szülőket, hogy ezt vegyék figyelembe.


Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!