Pécs, a kultúra városa

POLGÁRMESTERI KORLÁTOZÁSOK

2020.04.10.
Polgármesteri korlátozások
A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere Magyarország Miniszterelnöke által ráruházott felhatalmazással élve a korábbi lomha és félénk kormányzati lépéseken túllépve egyértelműen és azonnali döntéseket hoz a szükséges területeken. Jelentős késéssel sikerült e felhatalmazást megadni, így most a polgármesterek nem tudtak időben felkészülni a körültekintő intézkedéseik meghozatalára. Kifejezetten örülünk, hogy a húsvéti időszakra vonatkozó döntési jogkör átadására nem húsvét hétfőn került sor.

Közparkok zárása húsvét időszakára
   
Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere Magyarország Miniszterelnöke által ráruházott felhatalmazással élve április 10., péntek reggel 8 órától április 13., hétfő este 22 óráig lezárja a közforgalom elől Pécsett azokat a közterületeket és parkolókat, amelyeket hagyományosan sok kiránduló keres fel hétvégenként és az ünnepi időszakokban.
   
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján jelentős számú tömeg jelent meg a közparkokban, ezért a vírus terjedésének megállítása érdekében ezeket a közterületeket is le kell zárni.
   
Ezek a közterületek és parkolók a következők:
   
- Tüskésréti szabadidőpark és annak parkolója
- Mandulás játszótér és annak parkolója
- Malomvölgyi szabadidőpark és annak parkolója
- Éger-völgyi parkerdő és annak parkolója
- Tv-torony alsó és felső parkolója
- Lapis-tetőnél lévő parkoló
- Tettye park és parkoló
   
A Biokom Nkft. ezzel párhuzamosan lezárja a Mecseki Parkerdő teljes területét.
   
Az említett közterületek felkeresése a kijelölt időszakokban tilos.
   
Az önkormányzat vezetése felkéri a közterület-felügyeletet és a rendőrséget, hogy gondoskodjon a polgármesteri rendelet betartatásáról és ellenőrizze az elkövetkező napokban az említett területeket.

Az Árkád és a Pécs Pláza bezárása a teljes hosszú hétvégén
   
A teljes hosszú hétvégén az Árkád és Pláza esetében is él Pécs Polgármestere a korlátozás jogával, ezért a patika, drogéria és az élelmiszerboltok kivételével minden üzlet bezárását elrendeli.

   
Szankcionálás

A rendeletben szereplő korlátozások megszegése egyértelműen szankcionálásra kerül. A kihirdetett szabályok betartását a rendőrség és a közterületfelügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják, ha szükséges.

Piacok idősek számára történő korlátozása a teljes veszélyhelyzet idejére
   
Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere felhatalmazást kapott a veszélyhelyzet teljes időtartamára arra, hogy a piacok 65 év felettiek általi látogatását korlátozza. Pécs Polgármestere ezzel kapcsolatban rendeletet ad ki jövő héten a teljes veszélyhelyzet idejére vonatkozóan. A rendelet várhatóan változtatni fog a korhatáros vásárlás időkorlátain.
   
A rendelkezés nemcsak az ünnepi hétvége, hanem a kormány által meghirdetett országos veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt érvényes lesz.[/color]
   
Kérjük, a pécsi polgárok maradjanak otthon az ünnepek alatt is! Ne látogassanak, ne keressenek fel olyan területeket sem a város területén, sem azon kívül, ahol sok ember összegyűlhet! Vigyázzunk egymásra!
   
   
Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere
   


« vissza


HITELES TÁJÉKOZTATÁSÉRT
LÁTOGASSA MEG A

https://koronavirus.gov.hu

OLDALT!